Terug

De beste glazenwasser
in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Een glazenwasser inhuren

Op zoek naar een vakkundige glazenwasser die ervoor zorgen dat je ruiten er als nieuw uit zien? De ruiten van je bovenverdieping doen, of als je een hoger huis hebt met verschillende ruiten: dat is geen klus die je zelf even oppakt. Of misschien ben je niet in staat om zelf je ruiten schoon te maken. Maar waar vind je een professionele glazenwasser, en wat kost een glazenwasser nou precies? Wij hebben de zoektocht een stuk eenvoudiger voor je gemaakt. Op Kluskenner vraag je gratis offertes en reacties op voor glazenwassers uit jouw regio. Binnen 24 uur ontvang je gratis passende offertes en reacties, zodat je zelf kan kiezen voor een glazenwasser die bij jou past.

Wat kost een glazenwasser?

Het vinden van een goedkope glazenwasser hoeft niet moeilijk te zijn. Toch moet je je afvragen of een goedkope glazenwasser ook de beste glazenwasser voor jou is. Het kan sterk wisselen wat een glazenwasser voor diens werk vraagt, en op welke manier deze de kosten berekent. Zo zijn er glazenwassers die per ruit een tarief hanteren, maar ook glazenwassers die een uurtarief hanteren. Kies voor een glazenwasser die een prettig tarief voor jou hanteert en een soort tarief dat jou het beste uitkomt.

Het gemiddelde uurloon van een glazenwasser is gemiddeld zo’n 30 euro per uur. Er zijn zowel naar beneden als naar boven uitschieters. Bekijk per offerte wat het uurtarief is wat je glazenwasser hanteert en wat je zelf een redelijk bedrag vindt voor het aantal ruiten dat de glazenwasser voor je mag komen schoonmaken.

Gemiddeld uurloon €24 - €36 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €24 Gemiddeld: €30 Maximaal: €36
Minimaal Maximaal

Hoe vaak moet de glazenwasser langskomen?

Je wilt een glazenwasser in gaan huren, maar je twijfelt hoe vaak deze langs moet of kan komen. En je twijfelt hoe vaak het daadwerkelijk nodig is. Dat is niet gek, want dit verschilt per persoon en per woning of pand. Bij veel particuliere consumenten komt de glazenwasser ongeveer twee tot vier keer per jaar langs. Hierbij worden alle ramen van hun woning gewassen. In een stad kan het zijn dat een glazenwasser vaker langskomt, omdat hier de ruiten sneller vuil kunnen worden vuildeeltjes en roet in de lucht.
Bij kantoorpanden en winkelpanden gaat dit wat anders, omdat er natuurlijk belang bij is dat een kantoor of een winkel er netjes uitziet aan de buitenkant. Bij een zakelijk of commercieel pand komt de glazenwasser gemiddeld elke drie weken om alle ruiten schoon te maken. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer schone ruiten een indruk geven van een pand, ze vaker schoongemaakt worden.

Glazenwasser keurmerken (OSB, VCA)

Er zijn verschillende keurmerken die een glazenwasser kan hebben, die aantonen dat deze voldoet aan richtlijnen en vakkundigheid kan garanderen. Enkele voorbeelden van dergelijke keurmerken zijn het OSB-keurmerk en het VCA-keurmerk. We leggen je hieronder uit waar ze precies voor staan.

Het VCA-keurmerk staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist voor Aannemers. Het keurmerk is ontworpen door de Nederlandse VCA Stichting en is gericht op het verhogen van de veiligheid en kwaliteit van de glazenwasserij. Het VCA-keurmerk omvat een set van eisen waaraan glazenwassers moeten voldoen om het keurmerk te verkrijgen. Allereerst moeten glazenwassers een opleiding volgen die is gebaseerd op de richtlijnen van VCA. Daarnaast moeten glazenwassers in het bezit zijn van een VCA-diploma dat door de Nederlandse VCA Stichting wordt uitgegeven. Deze opleiding en het diploma zijn bedoeld om de glazenwassers te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om veilig te werken.

Het OSB-keurmerk is een erkenning van de kwaliteit van het werk dat een bedrijf levert. Het is een kwaliteitsteken dat bedrijven kunnen gebruiken om hun klanten te laten zien dat zij voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De Module Glas en Gevelreiniging is een onderdeel van het OSB-keurmerk. De Module Glas en Gevelreiniging is ontwikkeld om het werk van glas- en gevelreinigingsbedrijven te evalueren en te beoordelen. In het kader van de Module Glas en Gevelreiniging worden er verschillende criteria gehanteerd. Om het keurmerk te behalen moet het bedrijf aan alle criteria voldoen. De criteria bestaan uit het verrichten van kwaliteitswerkzaamheden, het gebruik van geschikte materialen en het gebruik van de juiste apparatuur. Ook dient het bedrijf te voldoen aan de eisen die gesteld worden voor veiligheid, milieu en arbeidsomstandigheden. Het bedrijf dient een schriftelijke verklaring te ondertekenen waarin wordt bevestigd dat aan alle eisen wordt voldaan. Tenslotte worden er ook nog eisen gesteld aan kennis en vakbekwaamheid. Het bedrijf dient bijvoorbeeld te beschikken over een geschikte opleiding en vakkundigheid en over kennis van de geldende wet- en regelgeving. Het behalen van het OSB-keurmerk met de Module Glas en Gevelreiniging is dus niet alleen een kwaliteitsteken, maar ook een erkenning van het bedrijf dat aan de eisen voldoet. Het is een waarborg dat het bedrijf kwaliteit levert en dat het werk conform de afspraken wordt uitgevoerd.

Wat doet een glazenwasser?

Het moge duidelijk zijn dat de glazenwasser je ruiten komt schoonmaken, zodat je weer schone ramen hebt en er goed doorheen kunt kijken. Maar een glazenwasser doet meer dan alleen het schoonmaken van je ramen. We zetten hieronder een lijst van werkzaamheden die een glazenwasser kan uitvoeren als die bij je langskomt.

  • Ruiten schoonmaken
  • Kozijnen schoonmaken
  • Graffiti verwijderen
  • Gevels schoonmaken

Glazenwasser offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus