3 tips trap kindvriendelijke maken

Trap kindvriendelijk maken: 3 tips voor een veilige trap

De trap is onderdeel van het interieur. Het is dan ook belangrijk dat deze er leuk uitziet, maar veiligheid staat natuurlijk voorop; helemaal als er kinderen in huis zijn. Kan jouw trap wel een opknapbeurt gebruiken? Of is deze misschien een beetje versleten? Door een paar kleine aanpassingen te doen, wordt je trap een stuk veiliger. Met deze tips zorg je ervoor dat je kinderen veilig de trap op en af kunnen.

Een antisliplaag om de trap kindvriendelijk te maken

Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral op de trap. Traptreden kunnen namelijk erg glad zijn, vooral als je sokken of pantoffels draagt. Maak de trap kindvriendelijk door een antisliplaag aan te brengen. Zo krijg je niet alleen meer grip op de treden, maar de kans op uitglijden wordt ook een stuk kleiner. Dit is natuurlijk erg fijn met kinderen in huis. De antisliplaag breng je eenvoudig zelf aan door middel van een plakstrip, maar kunnen ook professioneel worden aangebracht tijdens een traprenovatie van TopTrap.

Traphekje plaatsen

Zijn je kinderen nog klein? Dan is het verstandig om een traphekje te plaatsen, zowel bovenaan als onderaan de trap. Deze hekjes zorgen ervoor dat je kindjes niet bij de trap kunnen, dit is vooral belangrijk bij een trap met open traptreden. Bovendien hoef je op deze manier je kind niet continu in de gaten te houden. Kies voor een hoog hekje, zodat de kids er niet overheen kunnen klimmen. Traphekjes komen in allerlei verschillende maten, kleuren en materialen: er is dus altijd een geschikt exemplaar verkrijgbaar.

Stevige leuning en trapverlichting

Een trap is niet compleet zonder een bijpassende leuning. Zeker bij een steile trap is het belangrijk om een stevige leuning aan te schaffen. Bevestig deze op de juiste hoogte om valpartijen te voorkomen. Als je kinderen nog klein zijn, kun je ervoor kiezen om de leuning iets lager te bevestigen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om verticale spijlen toe te voegen, zodat de kids zich hieraan kunnen vasthouden. Maar een kindvriendelijke trap is niet alleen overdag belangrijk, ook `s nachts in het donker moeten de kinderen veilig de trap kunnen betreden. Kies voor LED-trapverlichting met bewegingssensor, zodat de trap altijd volledig belicht wordt als deze wordt gebruikt.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]