Terug

De beste warmtepomp
specialist in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Warmtepomp specialist inhuren

Warmtepompen zijn een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en te koelen. Als je graag af wilt van koken op gas, of het gebruik van gas, kan een warmtepomp in combinatie met een warmte terugwin installatie een dé oplossing zijn. Maar wat is er mogelijk in jouw huis, en waar vind je professionals die vakkundig een warmtepomp en toebehoren kunnen plaatsen?

Wij hebben de zoektocht naar een vakkundige warmtepomp specialist gemakkelijk gemaakt. Hieronder vind je een formulier waarmee je een aanvraag voor offertes in kunt dienen. Hoe het werkt? Heel simpel: je vult je contactgegevens in, omschrijft de klus die je in gedachten hebt en klaar. Binnen 24 uur ontvang je van ons offertes en reacties, zodat je zelf een vakprofessional kunt kiezen die vakkundig en bekwaam jouw klus komt uitvoeren. Vul het formulier snel in en vind gemakkelijk en snel een vakman of vakvrouw die de klus komt klaren.

Wat kost een warmtepomp specialist?

Dat een warmtepomp aanschaffen, inclusief toebehoren, duur is zal je niet verbazen. Maar bij die kosten komen ook nog de manuren of de plaatsing van de warmtepomp door een warmtepomp specialist. Met welk bedrag moet je rekening houden bij het aanvragen van een vakkundige klusser? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Gemiddeld ben je voor het plaatsen van een warmtepomp en de toebehoren ongeveer 15.000 euro kwijt. Dit is inclusief materiaalkosten, manuren en soms ook voorrijkosten. Bij een warmtepomp specialist in jouw regio zijn die laatste kosten natuurlijk net wat lager. Het laagste bedrag wat je kunt betalen voor het laten plaatsen van een warmtepomp is 5000 euro, het maximale bedrag is ondertussen 25.000 euro.

Gemiddelde prijzen €5.000 - €25.000 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €5.000 Gemiddeld: €15.000 Maximaal: €25.000
Minimaal Maximaal

Keurmerken voor een warmtepomp specialist

Wanneer je een warmtepomp wilt laten plaatsen of onderhouden, is het belangrijk dat de warmtepomp specialist die je wilt inhuren vakbekwaam is en voldoet aan milieu- en veiligheidsregels. Er zijn een aantal keurmerken die een warmtepomp specialist kan bezitten. We noemen hieronder enkele.

InstallQ is een kwaliteitskeurmerk dat wordt gebruikt voor het beoordelen van warmtepomp installateurs. InstallQ hanteert strenge normen en eisen om te voldoen aan de kwaliteitseisen. Een bedrijf dat de InstallQ certificering heeft, heeft aangetoond dat zijn installateurs opleidingen hebben gevolgd en gecertificeerd zijn om warmtepompen goed te installeren.

Daarnaast is er het VCA keurmerk. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Dit keurmerk is bedoeld om aannemers te helpen bij het veilig, gezond en milieuvriendelijk uitvoeren van hun werkzaamheden. De bedrijven die aan de VCA-eisen voldoen, hebben aangetoond dat ze voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften bij het installeren, onderhouden en repareren van warmtepompen.

Ook is er het ISO 9001 keurmerk. Dit keurmerk wordt gebruikt om de kwaliteit van een bedrijf te beoordelen. Bedrijven met dit certificaat hebben aangetoond dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Internationale Organisatie voor Normen. Met dit keurmerk kun je er zeker van zijn dat een bedrijf warmtepompen op een veilige, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige manier installeert.

Dit zijn enkele keurmerken die een warmtepomp specialist kan bezitten. Bij het vergelijken van offertes of het zoeken naar een vakkundige warmtepomp specialist, zijn dit enkele van de keurmerken die aantonen dat een warmtepomp specialist vakbekwaam en professioneel te werk gaat.

Wat kan een warmtepomp specialist voor je betekenen?

Er zijn vele taken die een warmtepomp specialist kan uitvoeren, nog los van het enkel installeren van een warmtepomp. Om je een beeld te geven van alle mogelijkheden, hebben we hieronder een overzicht voor je samengesteld.

 • Het installeren van warmtepompen
 • Het inspecteren van bestaande warmtepompen
 • Het repareren en onderhouden van warmtepompen
 • Het vervangen van filters en andere toebehoren
 • Het maken en aansluiten van koude- en warmwaterleidingen
 • Het installeren van controllers en regelkasten
 • Het bijstellen van de temperatuurinstellingen
 • Het uitvoeren van tests om de prestaties van de warmtepomp te verbeteren
 • Het adviseren over alternatieve energiebronnen
 • Het maken van veiligheidsinspecties
 • Het installeren van energiebesparende technologieën

Warmtepomp offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus