Energielabel van je bedrijfspand verbeteren

Energielabel van je bedrijfspand verbeteren: zo doe je dat!

Steeds meer bedrijven ervoor om een energielabel bedrijfspand aan te vragen. Vanaf 2023 wordt immers vereist dat je minimaal een energielabel C moet hebben als onderneming van de overheid. Daardoor is men volop bezig om hun energielabel te verbeteren. Maar soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn immers vele dingen waar je op moet letten om dit voor elkaar te krijgen. Ben je nieuwsgierig naar hoe jij het energielabel precies verbeterd van je bedrijfspand? In deze blog kom je precies achter de stappen die je kunt ondernemen hiervoor.

Kies voor betere isolatie

In de eerste plaats is het zaak om een betere isolatie te hebben in je pand. Dit komt door meerdere redenen. Zo heb je met een betere isolatie minder snel de verwarming nodig. Koude lucht komt namelijk minder snel het pand binnen, waardoor de warmte niet verlaagd wordt. Als gevolg hiervan hoeft je verwarming minder hard aan het werk te komen. Andersom geldt dit ook tijdens de warme zomers in Nederland waarbij er airco wordt gebruikt. Met een betere isolatie heb je dus minder energieverspilling. Pak dit dan ook zeker goed aan.

Het belang van duurzame apparaten

Tevens is het belangrijk om duurzame apparaten in gebruik te nemen om je energielabel te verbeteren. Duurzame apparaten staan erom bekend dat ze weinig energie nodig hebben vergeleken met hun niet duurzame nevenproducten. Daarnaast gaan deze apparaten vaak langer mee. Hierdoor maakt je pand minder impact op het milieu en energieverspilling, waardoor jij snel een verbeterde energielabel kunt verwachten.

Zonnepanelen maken het verschil

Een derde manier om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren, is door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn namelijk een uitstekende optie om je pand op duurzame energie te laten fungeren. Hoewel dit zeker niet altijd kan in het regenachtige Nederland, maak je ongetwijfeld minder vaak gebruik van elektriciteit dat door middel van kolen of gas is ontstaan. Zo verbeter jij binnen mum van tijd je energielabel.

Tijd voor het eindresultaat

Tot slot is het na het implementeren van al deze maatregelen tijd om te zien wat de resultaten zijn. Daarvoor kun je eenvoudig een geldig energielabel aanvragen via EnergielabelOffertes.nl. Vervolgens wordt er op korte termijn een opname van het pand ingepland. Daarbij wordt gekeken naar het energieverbruik. Op basis van de bevindingen van de energieprestatie-adviseur tijdens de inspectie wordt een nieuw energielabel uitgegeven.