Gietvloer zelf leggen

Zelf een gietvloer leggen, waar moet je op letten?

Ben je van plan om je huis te renoveren en wil je een gietvloer zelf leggen? Dan hebben we in deze bijdrage een aantal tips voor je, zodat je zelf aan de slag kunt met het leggen van een gietvloer in jouw huis. Het leggen van een gietvloer is prima zelf te doen als je handig genoeg bent en weet wat je moet doen. Het volgen van onderstaande tips kan je zeker helpen met het leggen van een nette vloer. Het eindresultaat is natuurlijk erg belangrijk en voor een goed eindresultaat kun je een aantal zaken doen.

Gietvloer zelf leggen, kijk dan voor de benodigde materialen eens op epoxywinkel.be.

Zorg voor een geschikte ondergrond

Zorg in eerste instantie dat je de gietvloer om een goed voorbereide ondergrond legt. Een ondergrond waar de gietvloer op terechtkomt moet ten eerste egaal zijn. Een egale vloer die ook vrij is van stof en vet. Zorg er dus voor dat de ondervloer schoon is, zodat je door kunt naar de volgende stap.

Begin met het aanbrengen van de primer

Na het schoonmaken van de gietvloer is het tijd voor het toevoegen van de zogenaamde primer. Een primer zorgt ervoor dat de ondervloer steviger wordt. Ook zorgt een primer ervoor dat de ondergrond zich bij het leggen van de gietvloer niet gaat vermengen met de gietvloer. Na het aanbrengen van de primer begin je met het aanbrengen van de schraplaag. Deze haalt de laatste oneffenheid uit de vloer, zodat je de gietvloer in de volgende fase veilig kunt aanbrengen en je geen zorgen hoeft te maken over een oneffen vloer.

Leg de gietvloer

Nu de ondervloer helemaal gereed is kun je gaan beginnen met het leggen van de gietvloer. De gietvloer breng je hoofdzakelijk met de hand aan. Na het leggen van de gietvloer kun je er ook voor kiezen om een coating aan te brengen, om de vloer nog beter te beschermen en om de afwerking helemaal tot in de puntjes te verzorgen.