Kantoorpand verduurzamen

Tips voor het verduurzamen van je kantoorgebouw

Door de verhoogde kosten en strengere overheidseisen wordt het steeds belangrijker om zich bezig te houden met het verduurzamen van gebouwen. Als bedrijf wordt er jaarlijks veel energie verbruikt. Het verbruiken van energie zorgt voor een hoger CO2 uitstoot en natuurlijk zorgt het ook voor veel kosten. Als bedrijf is het daarom belangrijk om aandacht te besteden aan het verduurzamen van een kantoorgebouw. De eisen voor het energielabel van kantoren worden steeds hoger. Het is daarom belangrijk om de waarde van de energielabel zo hoog mogelijk te krijgen door deze tips te gebruiken waarmee je een kantoorgebouw kan verduurzamen.

Houd energieverbruik goed in de gaten

Het is ten eerste natuurlijk belangrijk om het energieverbruik in de gaten te houden. Het energieverbruik zegt veel over waar jij je nu bevindt. Dit is een goede indicator om te kijken of het verduurzamen van het kantoorgebouw effect heeft op het totale energieverbruik. Het is belangrijk om het energieverbruik onder te verdelen in verschillende groepen. Op deze manier kun je kijken waar de meeste energie aan verbruikt wordt. Dit maakt het mogelijk om doelgericht te gaan kijken waar verduurzaming het meest effectief is.

Zorg voor een goede isolatie

Het op temperatuur houden van een ruimte verbruikt erg veel energie. Dit is daarom een van de belangrijkste punten om aandacht aan te besteden. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de lucht beter wordt vastgehouden. Hierdoor is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken in een ruimte. Een airco of verwarming hoeft zo minder hard en lang te werken doordat de lucht minder makkelijk kan ontsnappen.

Maak gebruik van groene energie

Een andere manier om te verduurzamen is door vooral gebruik te maken van groene energie. Groene energie vervuilt niet, en je hoeft er niet voor te betalen wanneer je het zelf opwekt. De beste manier om groene energie te genereren is door zonnepanelen te gebruiken. Tegenwoordig zijn zonnepanelen erg effici├źnt en zorgen voor een hoog rendement. De investering in de zonnepanelen kunnen zo al snel weer terugverdiend worden. Niet alleen het rendement van zonnepanelen worden hoger, de prijs van zonnepanelen worden ook steeds lager. Daardoor is het gebruiken van zonnepanelen voor velen een slimme keuze.

Vraag een energielabel aan

Om te weten hoe duurzaam jouw kantoorpand is, is het nodig om een energielabel aan te vragen. Een energielabel kijkt naar de verschillende aspecten van een pand om zo een waarde te kunnen bepalen. Een hogere waarde betekent dat het pand erg duurzaam bezig is. Een energielabel aanvragen voor je bedrijfspand is zelfs verplicht wanneer het pand op het moment van verhuren of verkopen nog niet over een geldig energielabel beschikt.