Laadpaal thuis installeren? 5 tips

Laadpaal thuis installeren? 5 tips!

Wil jij een mooie nieuwe elektrische auto kopen of heb je er misschien al eentje voor de deur staan? Dan is het wel zo handig om ook een laadpaal in de buurt te hebben. Met deze tips kan je zo een laadpaal installeren bij jou huis.

1. Accu

Niet elke laadpaal is hetzelfde en belangrijk om op te letten is de fase van het opladen. Er zijn twee mogelijkheden namelijk, de auto kan op 1-fase of op 3-fase worden opgeladen. Het is belangrijk om op te zoeken welke van de twee op jou auto van toepassing is want het hangt hier namelijk van af welke laadpaal en aansluiting je moet installeren. Het kan ook zijn dat je je meterkast hierop moet aanpassen. Kijk dus eigenlijk het liefst voordat je een auto aanschaft wat er bij jou huis in de buurt mogelijk is.

2. Aansluitwaarde

Check bij je netbeheerder de aansluitwaarde van de aansluiting. Je kan dit online doen of even bellen, dit is namelijk ook weer handig om te weten zodat je eventuele aanpassingen kan doen.

3. Auto

Aan de hand van de eerste twee tips kan je dus overgaan tot het kopen of leasen van een spiksplinter nieuwe elektrische auto. Bij een nieuwe auto ontvang je alle benodigde informatie voor het installeren van een laadpaal. Je kan natuurlijk ook tweedehands een mooie auto kopen, echter is het dan nodig om je te laten adviseren door een specialist in elektrotechniek. Zo kun je bijvoorbeeld DES Elektro inschakelen om een laadpaal te laten installeren.

4. Laadpaal

Nadat je alles goed overwogen hebt en een auto heb aangeschaft kan je een laadpaal gaan kopen. Er is een breed assortiment aan laadpalen te vinden en genoeg aanbieders. Hier kan je ook de keuze maken of je handig genoeg bent om zelf te laadpaal te installeren of dat je het toch liever aan iemand met wat meer verstand ervan overlaad.

5. Wijzigingen

In het geval dat jouw aansluiting niet sterk genoeg is om de laadpaal aan te kunnen kan je contact opnemen met je netbeheerder om aanpassingen te laten doen. Je netbeheerder weet precies wat er moet gebeuren als je er naar vraagt. Vaak krijg je bij deze nieuwe installaties ook nog een slimme meter erbij. Dat is superhandig om bij te houden wat je allemaal verbruikt aan stroom.