Raamdorpels plaatsen

Raamdorpels plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

Een raamdorpel zelf plaatsen is een mogelijkheid, mits je voldoet aan een aantal skills. In dit artikel hebben we daarom de vergelijking voor jou gemaakt. Wanneer is het slim om een raamdorpel zelf te plaatsen en wanneer is het tijd om deze uit te besteden aan een expert. In dit artikel kom je erachter.

Wat is een raamdorpel?

Een raamdorpel staat ook wel bekend als een waterslag. Het is een object wat voorkomt dat regel in de gevel vastloopt. In plaats daarvan, zorgt het ervoor dat het overtollige water door de grond wordt afgevoerd. Dankzij een raamdorpel komt jouw gevel niet vast te zitten met vuil en heb je niet te maken met verstoppingen. Ook in de winterperiode zorgt het dat vorst en wind niet jouw huis binnen kunnen komen. De raamdorpel wordt onder de raam geplaatst.

Verschillende soorten raamdorpels

Raamdorpels zijn er te vinden in allerlei verschillende soorten en maten. Er bestaan genoeg prefab raamdorpels. Deze zijn op specifieke maten beschikbaar en zijn direct te installeren. Aangezien er ook genoeg ramen zijn die niet gebruik maken van de standaard formaten, is het uiteraard ook mogelijk om deze op maat te laten maken. Een groot voordeel van het installatieproces van de raamdorpels is dat ze in weer en wind te installeren zijn. Je hoeft dus niet te wachten op een zonnige, droge dag. Doordat reguliere en prefab raamdorpels zijn ingewassen met een beschermende spray, zijn ze gewoon in de regen te installeren.

Waarom een raamdorpel montage laten uitbesteden?

Het installeren van de raamdorpel is een secuur werk. Wanneer deze niet correct is geïnstalleerd zorgt het er namelijk voor dat algen en barsten ontstaan. In het ergste geval kan het zelfs zorgen dat vocht jouw huis binnenkomt. Wanneer jij houten kozijnen hebt wil je koste wat het kost voorkomen dat het vocht jouw hout aanraakt, aangezien het slijtage zal geven. Er zijn nog veel meer scenario’s die je kan veroorzaken wanneer je de raamdorpel niet correct installeert. Daarom wordt het eigenlijk altijd aangeraden om te vertrouwen op de experts, zoals Dorpel Shop, op het gebied van raamdorpels.