Redenen om te kiezen voor een vloercoating

Een vloercoating is vaak te zien in bedrijfspanden. Een coating is namelijk erg praktisch voor bedrijven. Het is echter ook mogelijk om een vloercoating aan te laten brengen. Voor veel gebruikte ruimtes is een coatingvloer een interessante optie. Je wilt natuurlijk dat de vloer er mooi uitziet, maar ook dat deze jarenlang meegaat.

Een strakke en moderne uitstraling

Een vloercoating zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. De coating heeft namelijk een toplaag die volledig strak en naadloos is. Dit is dus perfect voor een moderne of industriële interieurstijl. Daarnaast is er ontzettend veel keus om de coating te personaliseren. Bij coatingvloer.nl zijn alle soorten kleuren beschikbaar voor een vloercoating. Het is ook mogelijk om de coating transparant te houden. Hierdoor is de originele kleur van de vloer zichtbaar.

Eenvoudig onderhoud

Een groot voordeel van een vloercoating is het eenvoudige onderhoud. In een de meeste ruimtes in je huis of bedrijfspand zijn dagelijks mensen aanwezig. Hierdoor zal je deze kamer ook vaak schoen moeten maken. Met een vloercoating gaat dit erg makkelijk. Doordat de vloer volledig glad is, is dweilen en stofzuigen een eitje. Er zal bijvoorbeeld geen vuil achterblijven in naden of voegen. De vloer is ook watervast waardoor ook schoonmaken met water geen probleem is. Wanneer er iets geknoeid wordt, kan dit zeer eenvoudig schoongemaakt worden.

Duurzaam en slijtvast

Door middel van een vloercoating gaat de vloer ook veel langer mee. De coating dient eigenlijk als een beschermlaag. De coating wordt gemaakt van sterke materialen waardoor de vloer wel tegen een stootje kan. Doordat de vloer helemaal strak is, kunnen er wel krassen op komen. Dit is makkelijk te voorkomen door een aantal simpele maatregelen te nemen. Je zult dan jarenlang plezier blijven hebben van de coating. Uiteraard is het wel van belang om voorzichtig om te gaan met de vloer en deze regelmatig te onderhouden.

Sterk en comfortabel

Door een vloercoating wordt de ondervloer versterkt en beter beschermd. De coating is echter niet heel hard, maar juist flexibel. Hierdoor is het ook prettig om over de coating te lopen. Ideaal voor in bedrijfsruimtes, maar ook in je woonkamer kan een coatingvloer een interessante optie zijn. Een coatingvloer is in veel situaties de ideale vloer. Wil je weten of een vloercoating iets voor jou is? Dan adviseren wij om advies te vragen aan een specialist.