Schilder gezocht: waarop letten?

Schilder gezocht, waar let je op?

Het aanbod van schilders is groot. Dit komt je vast bekend voor als je al eerder eens naar een schilder hebt gezocht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om ervan verzekerd te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het verstandig om de verschillende schilders met elkaar te vergelijken. We zetten de punten die je in overweging moet nemen bij het zoeken naar een schilder hieronder voor je op een rijtje.

Het tarief van een goede schilder

Wanneer je op zoek gaat naar een goede schilder speelt het tarief natuurlijk een grote rol. Wees je er echter van bewust dat schilders verschillende tarieven hanteren voor hetzelfde werk. Zo kan het gebeuren dat de ene schilder €500 voor een klus vraagt en een ander €800. Door offertes van meerdere schilders aan te vragen, krijg je inzicht in deze prijsverschillen. In de offerte behoort namelijk te staan wat voor materialen er gebruikt worden, hoe lang men bezig is en tal van andere zaken. Hoe uitgebreider de offerte hoe meer inzicht in de opbouw van de prijs je hebt. Zo kom je niet alleen uit bij de meest geschikte schilder voor jouw klus, maar daarnaast geef je jezelf ook nog eens een betere onderhandelingspositie.

De betrouwbaarheid en de kwaliteit van het geleverde werk

Een schilder gezocht is vaak niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Het is namelijk niet alleen zaak om de prijs goed in de gaten te houden maar ook na te gaan of de schilder betrouwbaar is en of de kwaliteit van het geleverde werk goed is. Je wilt immers geen geld betalen voor een klus die je zelf beter had kunnen doen. Heb je dus offertes binnen en denk je dat je je keuze kunt gaan maken, kijk dan zeker even of de schilder is aangesloten bij een brancheorganisatie en wat eerdere klanten in recensies over het bedrijf schrijven. Zo verkleint je de kans dat je in zee gaat met een schilder die je niet kunt vertrouwen.

Kies voor een schilder uit de buurt

Natuurlijk kunt je kiezen voor een schilder die in Leeuwarden woont als je zelf in Maastricht woonachtig bent omdat deze vakman goed aangeschreven staat maar wees je er van bewust dat er dan natuurlijk ook reiskosten berekend zullen worden. Zeker met de huidige benzineprijzen zullen schilders die niet uit de buurt komen deze kosten aan de klant doorberekenen. Door te kiezen voor een schilder uit de buurt heb je deze meerkosten niet en wordt jouw schilderklus al een stuk goedkoper.
Ga na of het huis van de buren ook een likje verf kan gebruiken
Nu zul je misschien denken dat is toch niet mijn probleem? Dat klopt! Maar als er buren zijn die ook belangstelling hebben kun je met de schilder die je op het oog hebt zogenaamde kwantumkorting afspreken. De schilder heeft zo meerdere klussen en jullie een lagere prijs.

De juiste schilder gezocht

Ga gericht op zoek. Met andere woorden: zoek gericht naar de schilder die past bij jouw klus. Sommige schilders zijn in te huren voor binnen- én buitenschilderwerk maar er zijn ook schilders die gespecialiseerd zijn in slechts één van deze werkzaamheden. Houd hier vooraf rekening mee, zodat je op zoek gaat naar de juiste schilder voor uw project.