Schroefcompressor aanschaffen

Schroefcompressor aanschaffen? Dit moet je weten

Ben je op zoek naar een manier om perslucht te produceren, bijvoorbeeld voor industriële toepassing of bij een medische faciliteit? Een van je mogelijkheden is de aanschaf van een schroefcompressor. Hier lees je alle voordelen van een schroefcompressor en ontdek je waar je op moet letten bij aanschaf. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en wordt het nog makkelijker om voor topkwaliteit te kiezen.

Een schroefcompressor van van Elewout Kompressoren is een speciale compressor die perslucht creëert. Lucht wordt tussen twee in rotoren ingesloten: het luchtvolume wordt op deze manier verlaagd als de lucht door de rotoren stroomt. De vermindering van het volume zorgt ervoor dat er perslucht ontstaat. Dit maakt een schroefcompressor breed inzetbaar, vooral bij medische faciliteiten, maar ook voor industriële producties.

De belangrijkste voordelen op een rij

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een schroefcompressor te kiezen? Aan dit apparaat zitten meerdere voordelen verbonden. Deze lees je in onderstaande opsomming:

  • Continue toevoer: een schroefcompressor kan voor een constante toevoer van perslucht zorgen. Dit is in tegenstelling tot andere luchtcompressoren.
  • Breed toepasbaar: schroefcompressoren zijn niet alleen geschikt voor vrijstaande, maar ook voor mobiele toepassingen.
  • Vele mogelijkheden: doordat compressoren verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten, is het altijd mogelijk om de gewenste uitvoering te regelen voor jouw toepassing.
    Hoe energiezuinig is een schroefcompressor?

Hoe energiezuinig een schroefcompressor is, is afhankelijk van het type en de toepassing. Een conventionele schroefcompressor is goedkoper in aanschaf. Dit komt door de aandrijving middels een riem (V snaar). De conventionele compressor gebruikt wel meer energie dan een frequentie geregelde compressor. Deze compressor past zich aan op het persluchtverbruik en dit maakt energiebesparing mogelijk. Het is dus wel degelijk mogelijk om zo min mogelijk energie te verbruiken met een schroefcompressor.

Een schroefcompressor kopen: de mogelijkheden

Wil je een schroefcompressor kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Het is een flinke investering voor ieder productieproces en het is dan ook waardevol om te weten hoe je de juiste keuze maakt. Zo moet de persluchtkwaliteit in de eerste plaats zeer goed zijn, maar is ook het juiste formaat van groot belang. Je hebt onder andere de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Schroefcompressor 220V: een kleine schroefcompressor die wordt ingezet voor de constante afname van kleine hoeveelheden perslucht. Ideaal voor toepassingen als chemie, farmacie en voedselmiddelen.
  • Compressor met luchtdroger: gecomprimeerde lucht bevat veel vocht. Dit moet verwijderd worden uit de perslucht en daarvoor is een luchtdroger nodig. Deze installeer en verplaats je gemakkelijk.

Vraag bij het aanschaffen van een schroefcompressor altijd advies van professionals in de zoektocht naar een goede schroefcompressor, zowel groot als klein. Je bent er op die manier zeker van dat je de juiste beslissing neemt.