Stappenplan badkamer verbouwen

Is je badkamer aan vernieuwen toe? Dan is het tijd om te gaan renoveren of verbouwen. Er zal een boel op je af komen vanaf het moment dat je jezelf hier in gaat verdiepen. Toch is een verbouwing iets wat je niet overhaast kunt doen en wat je goed moet plannen. Hier vind je een kort stappenplan die je kunt gebruiken om hier structuur in aan te brengen.

Oriënteren

De eerste fase is de oriëntatiefase. Tijdens deze periode bedenk je hoe jij wilt dat je nieuwe badkamer eruit komt te zien. Denk hierbij aan kleurencombinaties, welke onderdelen je wilt laten installeren, wat je mooi vindt. Je verzamelt al het materiaal en bewaart dit in een folder of op je computer. Er zijn websites met fotoverzamelingen waar je ideeën kunt opdoen en deze foto’s kunt bewaren in je eigen folder. Daarnaast kun je ook tijdschriften of woonmagazines raadplegen en zo inspiratie toevoegen aan je verzameling.

Keuzes maken

In de eerste fase heb je vastgesteld wat je zou willen, in de tweede fase is het tijd om te kijken wat mogelijk is. Dit kun je het beste doen samen met iemand die hier verstand van heeft. Ga dus naar een loodgieter, een klusjesman of een badkamer specialist en bespreek je ideeën. Deze kunnen je vertellen wat wel en niet kan en hoeveel je bij hen zou moeten betalen. Naar aanleiding van deze offertes kun je een keuze maken voor het beste ontwerp, de beste service en/of de beste prijs.

Verbouwen

Je hebt een specialist gevonden die je vertrouwt en die kan uitwerken wat je wilt voor het budget dat je hiervoor beschikbaar hebt. Dan komt de verbouwingsfase. Eerst wordt de oude badkamer gesloopt en volledig klaargemaakt voor de werkzaamheden. Daarna moet een loodgieter afvoeren en leidingen herstellen of verplaatsen, indien dit voor jou van toepassing is. Muurtjes worden geplaatst zowel als het bad of de douchecabine alvorens het geheel wordt betegeld. Daarna is het tijd voor het installeren van het sanitair en het afronden, zoals de verlichting en het ophangen van accessoires. Zijn de werkzaamheden afgerond, controleer of er geen gebreken zijn die gemeld moeten worden. Als alles goed is kun je beginnen met het genieten en gebruiken van je nieuwe badkamer.