Stappenplan voor het bevestigen van de trapleuning

Kies voor een veilige trap, door een trapleuning aan de wand te monteren. Het monteren van een trapleuning hoeft niet lastig te zijn. In slechts een paar stappen bevestig je deze aan je muur. In dit artikel vind je een handig stappenplan, welke van pas komt bij het plaatsen van een trapleuning. Laten we van start gaan!

Tip: bestel je trapleuning online, zodat je keuze hebt uit een breed scala aan stijlen en modellen. Kies je voor een hele strakke trapleuning of krijgt een landelijk model de voorkeur? Op Houtcompleet.nl heb je ruime keuze uit diverse trapleuningen.

Stap 1: uittekenen van de punten voor houders

Een belangrijke eerste stap is het bepalen van de hoogte en plek voor de trapleuning. Op de punten waar je een houder aan de muur wilt bevestigen, kun je alvast het benodigd aantal stippen op de muur tekenen. Het kan handig zijn om te beginnen met de eerste en laatste houder. De overige houders plaats je vervolgens tussen beide houders in, als de trapleuning hangt.

Stap 2: gaten boren en steunen bevestigen

Nu is het zaak om de gaten voor de steunen te boren. Doe dit, afhankelijk van het materiaal waaraan de trapleuning komt te hangen, met een klopboormachine. Bij een tussenmuur of houten paneel is een klopboormachine niet nodig. Maak altijd gebruik van pluggen, voordat je de steunen voor de trapleuning bevestigt.

Stap 3: trapleuning aan de steunen monteren

In deze laatste stap is het zaak om de trapleuning zelf aan de gemonteerde steunen vast te maken. Het is belangrijk om eerst het benodigde aantal gaten voor te boren in de trapleuning. Dit voorkomt onder meer dat schroeven af kunnen breken en maakt het daarbij makkelijker om de trapleuning vast te zetten aan de houders. Je kunt er ook voor kiezen om de houders van de muur te halen en hier eerst de trapleuning aan vast te maken. Vervolgens hoef je enkel nog de houders met een schroef vast te zetten in de pluggen.

Tip: Wil je een complete traprenovatie laten uitvoeren? Vraag dan eens informatie op bij MALAXO Traprenovaties.