Tips bouwafval container bestellen

Tips bij het bestellen van een bouwafval container

Als je besloten hebt een bouwafval container te kiezen voor jouw verbouwing of volledige renovatie dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo komen bouwafval container bijvoorbeeld in verschillende soorten en maten, dien je de gemeente misschien op de hoogte te stellen en zijn er een groot aantal bedrijven die het verhuren van containers aanbieden. Daarbij komen nog de steeds strenger wordende maatregelen omtrent het scheiden van afval en milieuvriendelijkheid. Door al die regels zit je al snel met de handen in het haar. Waar je op letten moet bij het bestellen van een bouwafval container lees je hier.

Grootte en kosten

De kosten voor een bouwafval container, ook wel puincontainer genoemd, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste moet je bepalen hoeveel afval je gaat produceren, en daarmee de maat container die je nodig hebben zal. Voor een kleine verbouwing, zoals een normale keuken of badkamer, heb je gemiddeld gezien een container nodig van 3m3. Bij grotere verbouwingen, wanneer de desbetreffende kamer iets groter is dan gemiddeld, is het veiliger om een container te huren van 6m3. Zodra je echt een gehele renovatie doet, en op verschillende plekken in je huis bezig zal zijn, is een container van 10m3 het slimst. Buiten de grootte, heeft ook het soort afval dat je uitstoten zal invloed op de kosten voor jouw container. Zo is het in kleine hoeveelheden goedkoper om één container te huren en al het afval daarin te deponeren. Bij grotere hoeveelheden echter, kan het scheiden van afval juist geld opleveren. Het zou dan goedkopere kunnen zijn om meerdere containers te huren in plaats van één.

Gemeente en verhuurbedrijf

Als je bepaald hebt wat voor container of containers je precies nodig hebt, zijn er nog wat buitenhuiselijke instanties die je wellicht benaderen moet. Aangezien een bouwafval container meestal op de openbare weg geplaatst wordt, moet je bijvoorbeeld altijd even de gemeente in je plannen betrekken. Als je dit niet doet kan er zo maar een grote boete op de deurmat vallen. Verder is het ook belangrijk om de website van het verhuurbedrijf waar je huren wil even flink door te spitten. Het ene bedrijf biedt namelijk andere prijzen aan dan de andere. Daarbij is ook niet iedere bedrijf all-inclusive. Waar de een misschien de container netjes op komt halen, rekent de ander hier weer extra kosten voor. Let bij het huren van een bouwafval container dus altijd even op.