Tips onderhouden PVC vloer

Tips voor het onderhouden van je PVC vloer

Een goede PVC reiniger bestellen zorgt ervoor dat je altijd een schoonmaakproduct bij de hand hebt voor jouw PVC vloer. Steeds meer mensen kiezen ervoor om PVC vloeren in huis te installeren. Dit heeft vooral te maken met de prijs en de duurzaamheid van dit product. De mogelijkheden van PVC zijn eindeloos, waardoor ze er tegenwoordig net zo luxe uitzien als een echte houten vloer. Het is uiteraard belangrijk dat je goed zorgt voor jouw vloer, zodat je verzekert dat jouw PVC vloer langer meegaat.

Hoe zorg ik voor mijn PVC vloer?

Er zijn verschillende vormen van PVC beschikbaar. Voordat je de juiste onderhoudsmethode gaat vinden, is het dus belangrijk om vast te stellen wat voor soort PVC vloer jij hebt. Er is een click variant en een dryback verkrijgbaar. Beide varianten zijn altijd voorzien van een beschermlaag, die voorkomt dat jouw PVC vloer gaat slijten. Door deze beschermlaag hoef jij minder te dweilen. Zorg dat je wekelijks jouw huis stofzuigt, zodat al het stof van de vloer verdwijnt. Daarna kan je eventueel met een dweil vuil verwijderen. Een handige tip is om PVC reiniger in huis te halen. Deze reiniger zorgt ervoor dat de beschermlaag in goede staat blijft.

Deze statements over PVC zijn fabels

Er wordt vaak gezegd dat PVC vloeren helemaal niet kunnen slijten. Ondanks dat het zeker een feit is dat PVC vloeren duurzaam zijn en dat de beschermlaag slijtvaster is dan andere vloeren, is er ook bij een PVC vloer altijd het risico op slijtage. Scherpe objecten kunnen altijd de beschermlaag beschadigen wanneer deze met veel kracht op de vloer belanden.

Een handige tip

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend voor de een en onnodig voor de ander, maar een deurmat is een echte must voor een PVC vloer. Dankzij deze deurmat wordt vuil van buiten weggehaald voordat jij een stap op de vloer zet. Dit voorkomt dat je stukken glas of steentjes onder jouw schoen hebt die krassen op de PVC vloer achterlaten. Uiteraard, door via de website AllesVoorUwVloer.nl een PVC reiniger te bestellen van kun je jouw PVC vloer goed beschermen.