Tips plaatsen elektrische radiatoren

Tips voor het plaatsen van elektrische radiatoren

Heb je de keuze gemaakt voor elektrische radiatoren, dan is het tijd om ze te plaatsen. Het plaatsen van de radiatoren moet op een correct en veilige manier gebeuren. Hierbij een aantal handige tips!

Bereken de warmtecapaciteit

Voor het plaatsen van elk type verwarming is het goed om te weten hoeveel ruimtes je precies wilt verwarmen. Aan de hand van de grootte van en het type ruimte kun je een minimum vermogen berekenen. Hoe hoger dit vermogen, hoe groter of hoe meer toestellen je zult moeten plaatsen.

Verschillende type elektrische verwarmingen

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarmingen. Zo kun je kiezen voor elektrische accumulatoren of elektrische convectoren. Elke type verwarming verschilt in gewicht en afmetingen. Ga je elektrische radiatoren installeren, dan zal het vermogen het model bepalen. Hoe meer vermogen je nodig hebt, hoe groter het model zal zijn. De modellen verschillen ook qua uiterlijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trendy kolomradiator of een vlak frontpaneel.

Kies voor een geschikte plaats

Wanneer je elektrische radiatoren gaat plaatsen, is het belangrijk om voor een geschikte plaats te kiezen. Bekijk daarom goed welke beschikbare ruimte je in je woning hebt om de radiatoren te plaatsen. Is er plek voor slechts een toestel of meerdere? Wil je een radiator in je badkamer of gang plaatsen, dan wordt er voor gekozen voor een toestel dat je tegen de muur kan hangen. Bij een elektrische radiator slaapkamer wordt er vaak gekozen om een horizontale radiator te plaatsen onder het raam.

Vertel kinderen over de mogelijke gevaren

Heb je een gezin met jonge kinderen, dan is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de mogelijke gevaren tijdens het plaatsen van de radiatoren. Vertel ze dat ze het toestel nooit mogen afdekken. Verder is het natuurlijk om te kiezen voor een verwarmingstoestel dat kindvriendelijk is. Gelukkig zijn de meest elektrische verwarmingstoestellen voldoende geïsoleerd, zodat je je er niet aan kan verbranden.

Let op wettelijke voorschriften en veiligheid

Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk om rekening te houden met wettelijke voorschriften en veiligheid bij het plaatsen van elektrische radiatoren. Alleen bij een correcte plaatsing kun je de verwarmingstoestellen op een veilige en verantwoorde manier gebruiken. Heb je twijfels, raadpleeg dan altijd een specialist.