Tips voor het huren van een puincontainer

Bij een verbouwing is een puincontainer super handig. Er kan heel veel afval in en je kunt deze recht voor je deur plaatsen. Toch is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je 3 tips voor het huren van een puincontainer.

Tip 1: bekijk wat erin mag

Voor veel containers die je kunt huren, geldt dat je niet zomaar al je afval erin mag gooien. In een wereld die streeft naar duurzaamheid en een beter milieu, doen bedrijven er alles aan om zo veel mogelijk afval te scheiden. Echter is er een verschil per container. In puincontainers mag je vaak wel afval mengen, maar zelfs dan is het aan te raden je afval te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, ook voor jezelf is dit een stuk goedkoper.

Tip 2: informeer of een vergunning nodig is

Informeer ruim voor het begin van de verbouwing altijd even bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voor je puincontainer. Als je deze slechts voor korte tijd hebt staan, heb je meestal geen vergunning nodig, maar je weet maar nooit. Helemaal als je de container op publieke grond plaats of als je een puincontainer in Amsterdam of een andere grote stad nodig hebt, is de kans aanwezig dat je toch een vergunning nodig hebt. Ook de grootte van de container, de duur van de huur en de mate van overlast spelen een rol. Als je een vergunning nodig hebt, vraag deze dan op tijd aan. Het verwerken kan zo een paar weken in beslag nemen.

Tip 3: maak de container niet te vol

Hoewel de container natuurlijk bedoeld is om er zo veel mogelijk puin in kwijt te kunnen, zit er ook een grens aan. Het afval mag namelijk maar tot 20 centimeter boven de rand uitsteken, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Om te voorkomen dat de puincontainer te vol komt te zitten, moet je deze zo efficiënt mogelijk inrichten. Plaats de grote en zware voorwerpen zo veel mogelijk onderin en vul de gaten op met kleinere producten. Ook is het aan te raden om lange voorwerpen, zoals planken, doormidden te breken – als dit mogelijk is.

Verbouwen in de omgeving van Amstelveen? Dan is een container huren in Amstelveen verstandig. Dit bespaart je veel tijd bij het inzamelen en verwerken van al het sloopafval.