Tweedehands aanhangwagen? 7 aanschaftips!

Tweedehands aanhangwagen? 7 aanschaftips!

Als je van plan bent om een tweedehands aanhangwagen te kopen, zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt namelijk niet dat je spijt krijgt na je aankoop. In dit artikel worden een aantal belangrijke punten uitgelicht voor jouw tweedehandse aankoop. Hier zijn 7 aanschaftips.

1. Check de banden

Ten eerste is het bij het aanschaffen van een tweedehands aanhangwagen moet je goed de banden checken. Hierbij moet je vooral letten op droogte scheuren, slijtage van het profiel en dan ook meteen de DOT codering op de band. Als deze ouder dan 6 jaar is, gaat dit je wel veel geld kosten als je het moet vervangen. Je kunt dan dus gaan afdingen op de aankoopprijs.

2. Check de chassis

Heb je de banden gecheckt dan kun je de chassis checken. Daarbij moet je goed kijken of er roestvorming is ontstaan. Is die roestvorming dan al oppervlakkig of ingevreten. De chassis zegt heel veel over het gebruik en de onderhoud van de tweedehandse aanhanger.

3. Check de assen

Als de aanhanger overbeladen is geweest kan het zo zijn dat de swingas van de torsie as is getrokken. Hier kun je achter komen doordat de aanhanger achter de auto aan het slingeren is.

4. Check de vloerplaat

De vloerplaat is ook erg belangrijk om te checken. Het is namelijk zo dat als de aanhangwagen te lang buiten staat, de vloerplaat kan gaan rotten. Het is dan ook een kostbare aangelegenheid om dit te vervangen.

5. Check de verlichting

De verlichting van de aanhanger controleren is ook heel erg belangrijk om te doen. Check daarnaast is ook de hoofdkabel goed om te controleren op beschadiging.

6. Check de koppeling

Bij de koppeling moet je goed checken of hij soepel ontgrendelt. Daarnaast moet het een binnendiameter van maximaal 50 mm hebben.

7. Check het neuswiel

Je moet bij het neuswiel checken of het wieltje zelf is beschadigd of zelfs afgesleten. Draait hij ook gemakkelijk in? Als het een automatisch opklapbaar neuswiel is kun je controleren of hij goed inklapt.

Zoek jij nog een occasion aanhangwagen in de omgeving van Groningen? Kom dan eens langs bij Fripaan aanhangwagens in Marum (provincie Groningen).