Veilige ladders bij schilderklussen

Wat zijn veilige ladders om te gebruiken bij schilderklussen?

Als je gaat schilderen wil je natuurlijk niet na vijf minuten van je ladder vallen. Je wilt zeker niet van je ladder vallen als je op grote hoogte aan het werk bent, want de gevolgen zouden desastreus kunnen zijn. De wereld van ladders kan ingewikkeld en onoverzichtelijk zijn. Speciaal voor de lezer is in dit artikel een overzicht gemaakt van de beste ladders om te gebruiken bij schilderklussen.

De trapladder

De trapladder is bijzonder geschikt om te gebruiken in ruimtes die klein zijn. Trapladders zijn niet alleen goedkoop, maar ook absoluut niet zwaar en compact. Voor standaard klusjes is de trapladder perfect. Bijvoorbeeld als je iets moet ophangen. Trapladders zijn perfecte ladders en kunnen eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken. Ze zijn makkelijk op te bergen in schuren, kelders, opberghokken of bezemkasten.

Vouwladders

Vouwladders zijn uitvouwbaar. Ze zijn zowel vrijstaand te gebruiken als in een A-vorm. De ladders zijn dus erg flexibel. Vouwladders zijn makkelijk op te bergen. Een vouwladder is dus heel handig om te gebruiken tijdens het schilderen.

De telescoopladder

Ladders die telescopisch zijn kun je in-en uitschuiven. Dit is erg handig als je weinig ruimte hebt om de ladder op te bergen. Bovendien hebben ze vaak een maximale hoogte van rond de 4 meter, waarmee ze geschikt zijn voor veel soorten klussen. Ingeschoven hebben de meeste telescoopladders een lengte van rond de tachtig centimeter.

Platformladders

Als je geen behoefte hebt aan een ladder van vier meter, kun je een platformladder overwegen. Platformladders hebben – zoals de naam reeds doet vermoeden – een platform bovenaan de ladder. Zodoende hoef je niet constant van positie te veranderen als je van plek wilt wisselen, bijvoorbeeld als je een muur schildert.

Klussen maar!

Nu je je ingelezen hebt over de diverse soorten ladders op de markt kun je met een gerust hart gaan klussen. Check van tevoren goed welk type ladder geschikt is voor de klus die je gaat uitvoeren. Neem een kijkje op Aldorr.nl voor meer informatie over de diverse typen ladders. Nu je meer weten over het veilig gebruiken van diverse soorten ladders rest je niets anders dan te beginnen met klussen.