Veiligheid verhogen laadperron

Verhoog de veiligheid op het laadperron met deze tip

Hoe maak je een laadperron veiliger? Een veelgestelde vraag van bedrijven. Omdat het vaak een van de meest gevaarlijke plekken op de werkvloer is. Je kunt er tijdens het laden of lossen makkelijk tussen komen. Dat wil je absoluut voorkomen. Vandaar wij de beste tips hebben om het laadperron een stuk veiliger te maken.

Kies voor een dock leveller

Een goede oplossing om een dock veiliger te maken voor personeel is de dock leveller. Je verkleint hiermee de ruimte tussen de vrachtwagen en het dock. Er is dus veel minder kans dat je van het dock valt of bekneld raakt. Daarnaast verklein je met een leveller het verschil in hoogte. Er zijn verschillende soorten dock levellers te koop.

Zorg voor duidelijke veiligheidsvoorschriften

Om een werkplek veilig te houden kun je denken aan veiligheidsvoorschriften inzetten op de werkvloer. Zo is voor iedereen duidelijk hoe hulpmiddelen ingezet mogen worden. Op welke manier er gewerkt moet worden en wat de regels zijn. Een aantal voorbeelden van veiligheidsvoorschriften zijn:

  • Nooit alleen laden en lossen van vrachtauto’s
  • De motor van een vrachtauto moet uitgeschakeld zijn
  • Pas wegrijden na controle van de chauffeur
  • Veiligheidskleding is verplicht op de werkvloer

Zorg dat alles functioneert

Het is belangrijk dat alles goed functioneert. Van de verlichting tot stoplichten en al de andere hulpmiddelen die er aanwezig zijn. Alleen met goed functionerende materialen kan goed gewerkt worden. Zo zorgen stoplichten ervoor dat voor een chauffeur direct duidelijk is wanneer er nog gewerkt wordt of wanneer de chauffeur kan vertrekken.

Daarnaast is controle natuurlijk belangrijk. Met een goede controle zorg je voor een zo veilig mogelijke werkplek. Zo moet iedereen weten wat verwacht wordt en hun taak is.

Gelukkig zorgen steeds meer bedrijven voor een veilige werkplek. Met de dock levellers op Dockequipment.eu weet je direct welke mogelijkheden er zijn. Aan de hand van goede informatie en duidelijke instructies. Bovendien staat een veilige werkplek ook voor duurzaam ondernemen, absoluut de moeite waard en gewaardeerd door al je werknemers die er dagelijks mee te maken hebben.