Verwijderen van asbest

Het verwijderen van asbest

Revoort Sloopwerken helpt je met het verwijderen van asbest. Ga je zelf aan de slag met het verwijderen van asbest? Dan moet je op een aantal zaken letten. Het is erg belangrijk dat je asbest verwijdert, omdat het kan zorgen voor ernstige ziektes, soms dodelijk. De overheid heeft besloten dat in er in 2024 geen daken met asbest meer in Nederland te vinden zijn. Bij het verwijderen van asbest moet je echter wel op een aantal zaken letten.

Zelf asbest verwijderen

Je kunt voor het verwijderen van asbest altijd gebruik maken van een professioneel bedrijf, een bedrijf dat je inhuurt om het asbest te verwijderen. Wil je het graag zelf doen, dan moet je wel een aantal zaken eerst regelen. Zo moet je eerst naar contact opnemen met de gemeente, zodat je het proces in goede banen kunt leiden. Je moet de instructies van de gemeente bij het verwijderen van de asbest goed opvolgen, omdat je anders een boete kunt krijgen. De instructies gaan niet enkel over het afbreken van het asbest, maar ook over het vervoeren van het asbest.

Voorzichtig omgaan met asbest

Omdat asbest zo schadelijk is, moet je er erg voorzichtig mee omgaan. Het afval van het asbest moet je hiernaast ook zeer voorzichtig afvoeren. Binnen verschillende gemeenten kunnen de regels wat verschillen, waardoor je goed moet kijken welke regels voor jou gelden voordat je begint met het verwijderen van het asbest.

Verdiep je in de regels en de kosten

Ben je dus van plan om aan de slag te gaan met het verwijderen van asbest? Verdiep je dan goed in de regels en zorg ervoor dat je veilig bent als het gaat om je gezondheid. Houd ook rekening met de kosten. Het verwijderen van asbest kost vaak best wel veel, omdat bedrijven moeten beschikken over bepaalde certificaten. Ook moet je er rekening mee houden dat veel mensen gebruik willen maken van de dienstverlening, omdat er toch een bepaalde tijdsdruk achter staat.