Voordelen PVC vloeren

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

PVC vloeren bieden enorm veel voordelen. Een PVC vloer is gemaakt van polyvinylchloride, en bestaat uit een aantal lagen kunststof. Het heeft het uiterlijk van een houten vloer, maar dan zonder het onderhoud. Wil je weten wat voor voordelen PVC vloeren hebben, lees dan het onderstaande artikel.

Sterk en duurzaam

PVC vloeren zijn sterk en duurzaam, en kunnen wel 25 jaar meegaan. Dat is vele malen langer dan de levensduur van laminaat, vinyl of tapijt. De beschermende toplaag geeft je vloer extra bescherming en er blijven ook minder snel krassen en afdrukken van zware meubels in staan.

Makkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Er zijn geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig, stofzuigen en dweilen is genoeg. Bovendien is de vloer antibacterieel en heb je geen last meer van allergie├źn met een PVC vloer.

Ideale combinatie met vloerverwarming

PVC vloeren kunnen heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Omdat PVC zich aanpast aan de omgevingstemperatuur zal de vloer snel opwarmen en heb je nooit meer koude voeten.

Geluiddempend

Door het flexibele materiaal waar PVC vloeren van gemaakt zijn hebben PVC vloeren de eigenschap om geluiddempend te zijn. Je kunt geruisloos door huis bewegen, ideaal als je in een tussenwoning woont of dunne muren hebt. PVC is daarmee ook ideaal voor een traprenovatie.

Makkelijk te plaatsen en te verhuizen

PVC vloeren zijn net als laminaat opgebouwd uit stroken, maar worden niet vastgelijmd. Daardoor kan een PVC vloer makkelijk worden gelegd in elke ruimte en je kunt de vloer ook snel verwijderen en meenemen als je gaat verhuizen.

Waterbestendig

Omdat PVC vloeren gemaakt zijn van lagen kunststof hoef je niet bang te zijn als er een keer een glas drinken omvalt. De vloer is namelijk waterbestendig en je kunt het vocht makkelijk verwijderen met een dweil. Door hun waterbestendigheid kun je zelfs PVC vloeren leggen in de badkamer.

Voor iedereen een PVC vloer

PVC vloeren zijn te krijgen in verschillende dessins en kleuren. Je kunt de vloer dus helemaal afstemmen op de rest van je interieur. Wil je meer weten over PVC vloeren, neem dan vrijblijvend contact op met VloerXL.nl.