Voordelen van vastgoedbeheer

Wat zijn de grootste voordelen van vastgoedbeheer?

Misschien ben je al een tijdje aan het investeren in kleinschalig vastgoed en onderhoud jij het pand zelf, zonder tussenkomst van een derde partij. Een goed idee om jouw vastgoed eigenaarschap naar een nieuw niveau te tillen, is om dan vastgoedbeheer uit te besteden. Een bedrijf dat het vastgoedbeheer, zoals uitzendbureau Liber Personeel, uitvoert neemt alle taken over die te maken hebben met het beheer van het gebouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van administratie van de verhuurders, het onderhoud van het gebouw, of zelfs het uitbetalen en contact met de partijen die het onderhoud van het vastgoed uitvoeren. Hierdoor zal de eigenaar eigenlijk alleen nog maar de winst krijgen van het vastgoed, zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer van het gebouw.

Kostenbesparend

Naast dat de eigenaar alle winst behaald, gaan de algemene kosten van het onderhoud ook omlaag. Vastgoedbeheerders kopen soms gezamenlijke diensten in voor het beheer van ander vastgoed. Hierdoor worden de kosten voor nodige onderhoud diensten goedkoper. Bovendien voert vastgoedbeheer ook planmatig onderhoud uit, waardoor het gebouw en zijn installaties voortdurend in goede staat blijven, wat weer kostenbesparend is op de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van liften vóórdat ze problemen veroorzaken en compleet vervangen moeten worden, terwijl simpel onderhoud dit voorkomen had kunnen worden. Bovendien, gaan vastgoedbeheerders vaak zelfs onafhankelijk op zoek naar nieuwe huurders, waardoor leegstand vermijd wordt. Hierdoor loop je dus ook niet onnodig inkomsten mis.

Tip: beschik jij over een timmermansoog en zou je graag werken in vastgoedonderhoud? Reageer op deze timmerman vacature en kom het team van Liber Personeel versterken!

Communicatie

Ten slotte maakt het communicatie tussen alle partijen stukken vlotter, als je er voor kiest om vastgoedbeheer in te schakelen. Zonder een beheerder, zou u zelf contact hebben met de verschillende partijen die bijvoorbeeld onderhoudsservices voorzien in jouw vastgoed. Mocht je vastgoedbeheer uit handen gegeven hebben, zal er een centraal aanspreekpunt zijn voor alles wat er met het onderhoud e.d. van het gebouw te maken heeft. Dit werkt ook twee kanten op. De beheerder kan niet alleen de vragen en belangen van de eigenaar centraliseren, maar doet dat ook voor de huurders in het gebouw met hun vragen en belangen. Hierdoor vormt de beheerder ook een soort buffer tussen de eigenaar en de huurder van het vastgoed. Alles ter ontlasting van de vastgoedeigenaar, jij!