Waarom bij vastgoedontwikkeling kiezen voor ondergrondse perscontainers

Waarom bij vastgoedontwikkeling kiezen voor ondergrondse perscontainers

Steeds meer steden kiezen voor het plaatsen van ondergrondse perscontainers. En dat is niet voor niets, want deze vorm van afvalverwerking brengt heel wat voordelen met zich mee. Wat zijn de belangrijkste redenen om bij vastgoedontwikkeling voor ondergrondse perscontainers te kiezen? Hier lees je meer over deze vorm van afvalverwerking en ontdek je wat de grootste voordelen hiervan zijn.

Dit moet je weten over de ondergrondse perscontainer

Ondergrondse perscontainers zijn vandaag de dag een populaire vorm van afvalverwerking. Hierbij vindt een groot gedeelte van het proces plaats onder de grond. Boven de grond staat een bak met een klep waar men het afval in kan plaatsen. Het afval valt in een grote ondergrondse container. Bij een perscontainer wordt het afval samen geperst, dit is niet het geval bij een normale ondergrondse container. Een perscontainer kan tot wel 10 keer meer afval verwerken.

Ontdek de redenen om voor ondergrondse perscontainers te kiezen

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor ondergrondse perscontainers te kiezen? Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de keuze voor een ondergrondse perscontainer. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen? Onderstaand vind je een duidelijk overzicht:

  • Ruimte: je creëert heel veel ruimte door een groot deel van de afvalverwerking ondergronds te doen. De ruimte boven de grond kun je veel beter benutten, bijvoorbeeld met meer groen.
  • Netter straatbeeld: doordat er alleen bakken boven de grond zichtbaar zijn, zorgen ondergrondse perscontainers ervoor dat een buurt er veel netter uitziet.
  • Minder snel legen: een ondergrondse perscontainer kan tot wel 10 keer meer afval verwerken, waardoor deze containers ook veel minder snel geleegd hoeven te worden.
  • Hygiëne: perscontainers zitten diep onder de grond waar het een stuk kouder is. Zo gaat restafval minder snel rotten en heb je geen last van vervelende geuren. Ook kan ongedierte niet bij het afval.
  • Meerdere soorten afval: een perscontainer is ideaal voor papier en karton, maar ook plastic en restafval. In de toekomst kunnen hier wellicht nog meer soorten afval bijkomen.
  • Optie tot huren: je kunt een perscontainer huren voor je bedrijf, maar ook als gemeente is het mogelijk om hiervoor te kiezen.