Wat is te maken met de hand voor in de tuin?

Als je jouw tuin graag een beetje wilt opfleuren zijn er veel verschillende dingen die je kunt doen. Vaak hoef je niet eens heel veel geks te doen om ervoor te zorgen dat je tuin een hele nieuwe look kan krijgen. Het zou goed kunnen dat je het zelf leuk vind om hier eens wat mee te doen. Dit kun je dan zeker ook eens een keer doen, hier staan een aantal dingen die je zelf zou kunnen maken.

Bouw je eigen plantenbakken

Als je zelf een aantal dingen zou willen maken met je eigen handen, zou je kunnen beginnen met plantenbakken. Vaak zijn plantenbakken niet super moeilijk om te maken en moet je dit zeker zelf nog kunnen doen. Je kunt op veel verschillende manieren een plantenbak maken. Zo zou je een plantenbak kunnen maken met betonblokken. Er zijn vaak genoeg betonblokken te koop bij een tuincentrum of bouwmarkt. Hier haal je dan een aantal van zulke blokken en die metsel je dan op elkaar. Het is belangrijk dat je er wel voor zorgt dat deze stevig in elkaar gezet worden. Als die dan klaar is kun je hem vullen met potgrond en kun je er veel verschillende soorten planten in zetten.

Zet zelf je overkapping in je tuin

Wanneer je graag een overkapping in je tuin wilt zou je dit ook zelf kunnen bouwen. Je kunt dat helemaal zelf doen, maar je zou ook al een pakket kunnen kopen van een tuinhuis wat in principe al compleet is. Zo zou je een Lugarde tuinhuis kunnen kopen en deze vervolgens zelf kunnen bouwen in je tuin. Het is belangrijk dat je dan wel kijkt naar wat voor soort overkapping je wilt en of je hier misschien nog iets van opbergruimte in wilt. Blokhutten zijn vaak wat steviger als ze in elkaar staan, maar zijn daardoor ook weet iets moeilijker. Als je beetje handig bent zouden beide moeten lukken.

Maak meubels voor in de tuin helemaal zelf

Wat je ook zelf zou kunnen maken voor in de tuin, zijn meubels. Je merkt dan al snel dat er ontzettend veel verschillende soorten meubels zijn en dat je goed moet denken wat je graag zou willen. Iets wat vaak niet heel moeilijk is om zelf te maken is een palletbank. Doordat pallets eigenlijk al zo gebruikt zouden kunnen worden, hoef je ze alleen nog maar op maat te zagen. Ook het bouwen van een houten tafel hoeft niet heel moeilijk te zijn. Je kunt dan van te voren bekijken hoe je hem zou willen. Vervolgens ga je dan alle materialen halen. Belangrijk is dat je dan ook het gereedschap in huis hebt om die materialen te kunnen bewerken. Als je iets zou willen doen met ijzer, is het wel zo fijn dat je hier ook een speciale zaag voor hebt en eventueel ook een las apparaat. Dan kun je gaan beginnen met de tafel ook echt gaan bouwen. Je zult dan extra trots zijn als je eraan zit, omdat je hem dan helemaal zelf in elkaar hebt gezet.