Wat kost het vervangen van je dak?

Wat kost het vervangen van je dak?

Ben je van plan om je dak te vervangen en wil je eens weten wat dit gaat kosten?
Wil je je dak vervangen? Kijk dan eens op dakxl.nl. De kosten van het vervangen van je dak lopen nogal uiteen. De kosten de vervanging van je dak hangen ten eerste sterk af van het bedrijf waarmee je zakendoet. Verschillende dakdekkers werken met zeer uiteenlopende prijzen.

Dit betekent dat je kritisch moet kijken naar wat je wilt uitgeven bij het laten vervangen van je dak.

Uiteenlopende prijzen

Ondanks dat de prijzen van het vervangen van een dak uiteenlopen, kun je ervan uitgaan dat de gemiddelde prijzen van het vervangen van je dak tussen de 80 en de 150 euro liggen. De kosten voor het werk, de materialen en de btw zitten hierbij in. Een dak met isolatie kost per vierkante meter tussen de 100 en 200 euro. Om te bepalen hoeveel de specifieke opdracht precies gaat kosten kun je het beste een persoonlijke offerte aanvragen. Alleen dan kun je precies nagaan wat het laten vervangen en het laten isoleren van jouw dak je gaat kosten.

Alles vervangen of enkel een gedeelte?

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je niet alles hoeft aan te passen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je enkel de dakbedekking hoeft te vervangen of dat je alleen maar hoeft te kijken naar het dakbeschot. Als dit het geval is, dan zullen de kosten lager uitvallen dan wanneer je het hele dak moet vervangen.

Welke materialen worden gebruikt?

Ook hangt de prijs van het vervangen van het dak af van de materialen die worden gebruikt. Voor isolatie kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van glaswol, maar ook van PUR-schuim of isolatieplaten. Verschillende materialen hebben ook verschillende voordelen en verschillende materialen zullen ook verschillend uitkomen als het gaat om de prijs. Vraag dus eens om een offerte nadat je verschillende bedrijven hebt vergeleken. Op deze manier zul je makkelijk kunnen achterhalen wat het vervangen van je dak gaat kosten.