Wat staat er allemaal in een NEN2580 meetrapport?

Een kantoorruimte vinden voor je bedrijf kan soms lastig zijn. Hierbij hou je rekening met een heel aantal dingen. De oppervlakte van de ruimte is een belangrijk aspect. Om een goed beeld te krijgen van de oppervlakte van een pand, kun je een NEN 2580 meetrapport aanvragen. Hier lees je wat er in dit meetrapport staat en wat je hier precies aan hebt.

Wat is de NEN 2580 meting?

De NEN 2580 meting is een meting van panden waarbij de verschillende oppervlaktes worden vastgesteld. Door middel van een NEN 2580 meting weet je dus precies de oppervlaktes en de inhoud van verschillende ruimtes en delen van het pand. Het NEN is een onafhankelijk bedrijf dat deze metingen uitvoert. Hierdoor krijg je altijd een onpartijdig en betrouwbaar rapport. Dit kan erg handig zijn bij het uitkiezen van een kantoorpand.

Waarom een NEN 2580 meting?

De NEN 2580 meting geeft een nauwkeurige weergave van de oppervlakte van het gebouw. Dit is belangrijk voor huurders en verhuurders. Verhuurders kunnen namelijk de huurprijs baseren op basis van het aantal oppervlakte. Huurders kunnen het meetrapport gebruiken om het aantal oppervlakte te controleren. Hierdoor wordt het ook eenvoudiger om verschillende panden met elkaar te vergelijken. Door het meetrapport wordt het ook makkelijker om een ruimte te verdelen onder meerder huurders.

Het NEN 2580 meetrapport

Nadat de meting is uitgevoerd, zal je het meetrapport ontvangen. In dit rapport staat alle nuttige informatie die gevonden is tijdens de meting. Dit is wat je kunt verwachten.

Het rapport zal openen met een overzicht waarin beschreven wordt wat er gemeten is en hoe dit uitgevoerd is. Daarna wordt het meetcertificaat gegeven. In dit certificaat staat de oppervlakte van de vloer. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de bruto oppervlakte (BVO) en de verhuurbare oppervlakte (VVO). Er zijn twee soorten certificaten: A en B. Bij type A is het gebouw door iemand gecontroleerd. Bij type B is het certificaat gebaseerd op andere documenten, zoals de bouwtekening. Daarnaast wordt ook de meetstaat vermeldt. De totale meting wordt dan opgesplitst in verschillende onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld verschillende verdiepingen.

Het NEN 2580 meetrapport is dus een belangrijk rapport om op te vragen bij het huren van een nieuw kantoorpand.