Welke soorten aanhangwagens zijn er allemaal?

Overweeg je om een aanhangwagen aan te schaffen? Dan is een model van het bekend merk Hapert een goede keuze. Al jaren is dit bedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens. Aanhangwagens van HAPERT zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Lees hieronder welke soorten aanhangwagens er allemaal zijn.

Optie 1: Kipper

Een kipper is eigenlijk een simpele aanhangwagen met een kiepfunctie. Dit maakt hem geschikt voor het makkelijk lossen van goederen zoals zand of stenen. Er zijn kippers die achterover kunnen kiepen, maar anderen kunnen naar de zijkant of zelfs helemaal naar beneden. Kippers zijn beschikbaar voor personenauto’s maar ook voor grote wagens zoals vrachtauto’s en tractoren.

Optie 2: Gesloten aanhangwagen

De naam van deze aanhanger doet al vermoeden dat deze gesloten is. Daarmee is de gesloten aanhangwagen vooral geschikt voor het vervoeren van spullen die snel wegwaaien of niet nat mogen worden. Gesloten aanhangwagens zijn vooral populair bij verhuizingen.

Optie 3: Bakwagen

De bakwagen komt het meeste voor en is zoals de meeste mensen een aanhanger herkennen. De bak bevindt zich tussen de wielen en hangt hierdoor vrij laag. Zo zijn goederen makkelijker te laden en te lossen.

Optie 4: Plateauwagen

In plaats van naast de bak, bevinden zich de wielen van een plateauwagen onder de laadbak. Dit zorgt voor meer laadruimte en de mogelijkheid om de zijkanten open te klappen. Zo kun je makkelijker vanaf de zijkant je goederen laden of lossen. Vooral bij grote en zware voorwerpen komt dit zeker van pas.

Optie 5: Bagagewagen

De laadruimte in een bagagewagen is volledig afsluitbaar, zodat hij uitstekend geschikt is voor – je raadt het al – bagage. Meestal wordt een bagagewagen gebruikt tijdens vakanties, maar ook voor het vervoeren van spullen van het werk kan een bagagewagen handig zijn. Gereedschappen en muziekinstallaties kunnen makkelijk verplaatst worden. Een bagagewagen is dus voor meer handelingen dan alleen de vakantie handig.

Altijd iets voor jou

De aanhangwagens van HAPERT komen dus in veel verschillende uitvoeringen. Neem gerust eens een kijkje op de site, zodat je elk type aanhangwagen nog eens beter kunt bekijken. Kies vervolgens de beste optie voor jou en je volgende klus.