Zelf je riool schoonmaken

Zelf je riool schoonmaken

Ben je op zoek naar rioolservice? Neem dan eens contact op met Ontstoppingsdienst Amsterdam of ORS rioolservice. Ben je van plan om zelf je riool te reinigen en wil je dit proberen zonder direct hulp in te schakelen van een reinigingsbedrijf? Dat kan. Ondanks dat je niet gemakkelijk je hele riool kunt reinigen, is het mogelijk om een gedeelte van je riool zelf schoon te maken. Mocht je riool erg verstopt zitten, dan is het wel handig om een expert in te huren. Hieronder gaan we in op de zaken die je wel zelf kunt oppakken wanneer je je riool wilt reinigen.

Reinig je wasbak

De eerste stap die je kunt ondernemen is het reinigen van de leidingen onder je wasbak. Onder de wasbak vind je een stuk leiding met een kromme vorm. Deze kromme leiding heet de sifon en dit is een leiding die je zelf makkelijk kunt schoonmaken. Ook is de sifon vaak de oorzaak van verschillende verstoppingen. Het regelmatig reinigen ervan is dus zeker een goede stap in het schoonhouden van je riool.

Gebruik soda

Naast het schoonmaken van de Sifon kun je ook de wasbak en de wc doorspoelen met soda. De meeste mensen hebben wel soda in huis en dus is het een makkelijke manier om het riool op deze manier te reinigen. Soda werkt erg goed bij het ontvetten van leidingen en het weghalen van resten.

Spoel geen vette etensresten weg

Naast het preventief schoonmaken van leidingen is het ook erg belangrijk dat je je er bewust van bent wat je precies door de gootsteen spoelt. Vooral vette etensresten blijven vaak binnen de riolering hangen. Door goed op te letten wat je op een dag door de riolering spoelt kun je ook al een hele hoop verstoppingen voorkomen. Mocht je te maken hebben met een zwaar verstopte leiding en kun je echt niet verder? Schakel dan de hulp in van een professionele rioolreiniger. Met speciale apparatuur kan een gespecialiseerd bedrijf altijd makkelijk bij de verschillende etensresten komen om het riool te ontstoppen.