Zonnepanelen reinigen in Ommen?

Voor 3% tot 5% beter rendement!

Altijd gratis en vrijblijvend

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen laten reinigen in Ommen?

Ben je de trotse eigenaar van zonnepanelen? Dan wil je hier natuurlijk jarenlang zo veel mogelijk van genieten met een optimaal rendement. Goed onderhoud en een periodieke schoonmaakbeurt is hierbij essentieel. Gelukkig valt het onderhoud van zonnepanelen reuze mee. Let er vooral op dat ze goed schoon blijven, zodat je een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Zonnepanelen die jaarlijks schoongemaakt worden hebben gemiddeld 3% tot 5% meer rendement! Vergeet echter niet dat zonnepanelen schoonmaken niet zonder risico's is. Vaak is het op grote hoogte en we raden je daarom aan om hier een professioneel reinigingsbedrijf voor in te schakelen. In Ommen is het laten reinigen van uw zonnepanelen makkelijk, goed en snel geregeld via De Kluskenner.

Waarop letten bij zonnepanelen reinigen?

Let op: door de verkeerde materialen en producten te gebruiken kunt je je zonnepanelen beschadigen. Er kunnen hierdoor vlekken en krassen op de zonnepanelen achterblijven. Deze kunnen soms van kwaad tot erger gaan en zo de goede werking van de zonnepanelen ondermijnen. Het is daarom geen overbodige luxe om een beroep te doen op professionals in zonnepanelen reinigen in Ommen. Met de juiste producten, materialen en kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen, zorgen zij ervoor dat jouw zonnepanelen correct worden schoongemaakt. Daarbij hoef je op deze manier niet jouw eigen veiligheid in het geding te brengen.

Wanneer zonnepanelen laten schoonmaken?

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het schoonmaken van zonnepanelen is het moment waarop je dit doet. Zijn jouw zonnepanelen erg vies? Dan is het altijd een goed idee om contact op te nemen met onze vakmannen. Daarna raden we je aan om jouw zonnepanelen aan het begin van de lente te reinigen, zodat je optimaal profiteert van de maanden met de meeste zonuren. Zo wek je zo veel mogelijk energie op. Wist je dat jouw zonnepanelen het beste schoonmaakt bij weinig zonlicht? Vooral bewolkte dagen, ’s morgensvroeg of in de avond zijn ideale momenten. Het schoonmaakwater droogt dan minder snel op en laat daardoor minder vlekken achter. Neem hier contact met ons op voor al jouw vragen over zonnepanelen reinigen in Ommen!

Zonnepanelen laten reinigen kan het het hele jaar door. Maar om het meeste rendement uit jouw zonnepanelen te halen adviseren we dit in het voorjaar te doen in de periode maart t/m mei. Zonnepanelen renderen het beste bij de stralende zon en zo zijn jouw zonnepanelen helemaal schoon voordat de hete zomermaanden beginnen. Wacht dus niet te lang met het inplannen van deze klus.

Soorten vuil en aanslag op jouw zonnepanelen

Veel mensen denken dat zonnepanelen vanzelf schoon worden en blijven door een regenbui. Dit is deels waar, want kleine vuildeeltjes spoelen met een regenbui makkelijk weg. Vuil als algen, mos, stuifzand en vogelpoep daarentegen kunnen alleen verwijderd worden middels een goede reiniging. Zonnepanelen liggen nu eenmaal vaak bovenop het dak en daar zijn het echte vuilaantrekkers. Hoe meer vuil, des te minder zonlicht er opgevangen kan worden waardoor er een rendementsverlies ontstaat. Zonde en makkelijk te verhelpen door jouw zonnepanelen eenmaal per jaar te laten reinigen door een reinigingsbedrijf in Ommen.

Zelf zonnepanelen reinigen in Ommen of uitbesteden?

Het reinigen van jouw zonnepanelen hoeft niet heel vaak te gebeuren en is ook zeer betaalbaar. Het is vaak voordeliger en gemakkelijker om een professional langs te laten komen, dan zelf te investeren in speciale schoonmaakproducten en materialen. Zijn jouw zonnepanelen goed bereikbaar en wil je deze toch zelf reinigen? Gebruik dan altijd een zachte doek en zachte borstel. Voor een optimaal rendement gebruik je kalkvrij water om zo kalkstrepen te voorkomen.

Deze klus toch uitbesteden aan een professioneel reinigingsbedrijf? Een goed idee en zo geregeld via De Kluskenner. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en je ontvangt, vaak binnen 48 uur, gratis de offerte(s) in jouw mailbox. Offerte akkoord? Dan plan je direct een afspraak in en geniet je binnenkort ook van jouw schone zonnepanelen!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Waarmee zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf in Aalten werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.

Is zonnepanelen reinigen noodzakelijk?

Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!

Wat kost zonnepanelen schoonmaken?

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht.

Voor een exacte prijs vraagt je hier een offerte op maat aan.

Zoek binnen enkele minuten dé
kenner voor de klus.

1

Plaats je klus

Je klus plaatst je binnen 1 minuut via ons aanvraagformulier.

2

Vergelijk de offertes

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van klussers in je regio.

3

Kies de beste deal

Kies de beste klusser op basis van kwaliteit, prijs en referenties

Offertes aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.