Terug

De beste airconditioning
specialisten in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Airconditioning specialist inhuren

Een airconditioning specialist is verantwoordelijk voor het installeren, repareren en onderhouden van airconditioningsystemen. Ze kunnen ook helpen bij het uitvoeren van energie-efficiëntie-audits, het diagnosticeren van problemen en het verhelpen van storingen in airconditioningsystemen. Wil je een airconditioning specialist inschakelen? Zoek niet verder dan Kluskenner. Door heel Nederland hebben wij aangesloten professionals, klaar om jou een offerte te sturen voor je klus. Vul je postcode in, plaats je klus en wij doen de rest! Binnen de kortste keren kun jij een vakman/vrouw selecteren voor jouw opdracht.

Airconditioning specialist kosten

Wanneer je een airco specialist wilt inschakelen is het van belang om op de hoogte te zijn van de uurtarieven die veelal gehanteerd worden. Het uurloon van een aircospecialist ligt tussen de €40 en €60 per uur. De meeste aircospecialisten met enige ervaring zullen zo’n €50 per uur vragen. Dit tarief wordt gehanteerd zowel bij het onderhoud van een airco als bij het installeren van een airco. Let wel op: in het geval dat je een nieuwe airco laat installeren zal het uurloon bovenop de kosten van de airco komen.

Gemiddeld uurtarief €40 - €60 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €40 Gemiddeld: €50 Maximaal: €60
Minimaal Maximaal

Waarop letten bij het inhuren van een airconditioning specialist?

Een airco laten installeren is een investering. Je wilt dan ook dat dit vakkundig gedaan wordt door een bekwame professional. Maar hoe kun je controleren of een airconditioning specialist de gewenste kwaliteit kan leveren? Hiervoor is het goed om te kijken welke keurmerken de specialist heeft:

 • STEK-certificaat: dit certificaat toont aan dat een monteur met koelwater mag werken. Dit geldt zowel voor de installatie als voor het onderhouden van de airco en is een belangrijk certificaat voor airconditioning specialisten.
 • NVKL: dit is de brancheorganisatie voor koudetechniek en luchtbehandeling. Monteurs die erkend zijn door deze organisatie staan voor kwaliteit, professionaliteit en duurzaamheid.
 • VCA-certificaat: met dit certificaat toont een bedrijf aan dat ze veilig en duurzaam te werk gaan.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de service die wordt geleverd door de airco specialist. Kijk of hij of zij bereid is om advies te geven en of er een goede communicatie is. Kijk ook of de specialist in staat is om naar jouw wensen te luisteren en deze uit te voeren. Door de juiste airconditioning specialist te kiezen kun je ervoor zorgen dat je airconditioning op de juiste manier wordt geïnstalleerd of onderhouden.

De voordelen van een airconditioning specialist

Door een airco specialist in te schakelen kun je profiteren van verschillende voordelen:

 1. Een airco specialist heeft de kennis en ervaring om de juiste airconditioner te selecteren die het beste past bij jouw ruimte en behoeften;
 2. Een airco specialist kan je helpen met het onderhouden van je airconditioner en het oplossen van eventuele problemen die kunnen optreden;
 3. Een airco specialist kan je adviseren over de meest energiezuinige airconditioners en hoe je deze op de meest efficiënte manier kunt gebruiken;
 4. Een airco specialist kan een airconditioner installeren en eventuele reparaties uitvoeren;
 5. Een airco specialist kan je informeren over de beste manier om je airconditioner te bedienen en te gebruiken.

Door een vakman/vrouw in te huren via Kluskenner kun je zorgeloos en snel gaan profiteren van jouw nieuwe airconditioning. Wacht niet langer en leg je klus aan de aangesloten airconditioning specialisten voor.

Voor welke projecten een airconditioning specialist inhuren?

Een airconditioning specialist kan worden ingehuurd voor een aantal verschillende klussen. Deze klussen omvatten:

 • Het installeren van airconditioning;
 • Het repareren van airconditioning;
 • Het onderhouden van airconditioning;

Wat voor werk je op gebied van airconditioning ook wilt uitbesteden, via Kluskenner kom je direct in contact met een geschikte airconditioning specialist in jouw regio.

Airconditioning offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus