De vijf voordelen van vliesbehang

Vliesbehang is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zo gek. Het is namelijk een uitstekende oplossing als je je huis stijlvol wilt behangen, maar niet op zoek bent naar een drukke print of het vele werk wat traditioneel behang vereist. Ook is het ideaal als je een huurwoning hebt, maar wel conform je huurcontract een vrolijke of opvallende kleur op je muren wilt schilderen. Maar wat is vliesbehang en wat zijn de voordelen ervan? We leggen het je hieronder uit.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een type behang dat steeds populairder wordt vanwege zijn vele voordelen. Het verschil tussen vliesbehang en traditioneel behang zit hem vooral in de structuur van het materiaal. Bij vliesbehang bestaat de onderlaag uit vlies, een synthetische vezel die ervoor zorgt dat het behang stevig en scheurvast is. Hierdoor is het makkelijker aan te brengen en te verwijderen dan traditioneel behang.

Ook als je het behang later weer wilt verwijderen, is dat geen probleem. Vliesbehang is namelijk makkelijk van de muur te trekken zonder dat er resten achterblijven. Het is ook een goede optie voor mensen met allergieën, omdat het geen stof of geur afgeeft. Kortom, vliesbehang is een duurzaam, makkelijk aan te brengen en te verwijderen alternatief voor traditioneel behang.

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?

Een van de grootste voordelen van vliesbehang is dat het gemakkelijk aan te brengen is. In tegenstelling tot traditioneel papierbehang, dat moet worden bevochtigd voordat het op de muur kan worden aangebracht, kan vliesbehang direct op de muur worden aangebracht met behulp van lijm. Dit maakt het proces van behangen veel sneller en minder rommelig. Bovendien kan vliesbehang gemakkelijk worden verwijderd, zonder dat er resten achterblijven of dat de muur beschadigd raakt. Dit maakt het gemakkelijk om de look van een kamer te veranderen zonder dat er ingrijpende veranderingen moeten worden aangebracht. Ook is dit ideaal als je in een huurwoning woont, omdat je bovenop het vliesbehang kunt schilderen in welke kleur je ook maar wilt en het vliesbehang gemakkelijk met de verf kunt verwijderen.

Verschillende patronen en kleuren

Daar bovenop heb je ook nog het voordeel dat vliesbehang in verschillende patronen en kleuren verkrijgbaar is, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van een kamer. Of je nu een klassieke, moderne, landelijke of industriële uitstraling wilt creëren, er is altijd wel een vliesbehang dat bij jouw interieur of smaak past. Er zijn veel verschillende soorten patronen beschikbaar, van subtiele strepen en geometrische vormen tot opvallende bloemenprints en opvallende grafische prints.

Duurzaam

Een ander belangrijk voordeel van vliesbehang is dat het duurzaam is. Vliesbehang is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en vervagen. Het behang behoudt zijn kleur en textuur veel langer dan andere soorten behang, waardoor het een uitstekende investering is voor elke kamer in huis. Bovendien is vliesbehang gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor het een populaire keuze is voor drukbezochte ruimtes zoals de keuken, de badkamer of de hal.

Eenvoudig te combineren

Nog een voordeel van vliesbehang is dat het gemakkelijk te combineren is met andere soorten muurbekleding, zoals verf, tegels of stucwerk. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een accentmuur te creëren, of om een deel van de muur te bedekken terwijl de rest van de muur met verf wordt behandeld. Vliesbehang kan ook worden gecombineerd met andere decoratieve elementen, zoals spiegels, kunstwerken of fotolijsten, om een unieke en persoonlijke sfeer te creëren.

Resumé

Kortom, vliesbehang biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten wandbekleding. Het is gemakkelijk aan te brengen, duurzaam en gemakkelijk te combineren met andere decoratieve elementen. Het heeft ook een breed scala aan kleuren en patronen die het gemakkelijk maken om een kamer te voorzien van een unieke en persoonlijke uitstraling. Dus als je op zoek bent naar een modern alternatief voor traditioneel behang, dan is vliesbehang een geweldige optie.