De beste openhaard
specialist in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Openhaard specialist inhuren

Wanneer je een gezellige, knusse sfeer wilt creëren in huis is een openhaard eigenlijk onmisbaar. Wil je er een laten plaatsen of heb je er al een, maar is hij aan onderhoud of reparatie toe? Je bent in dat geval aan het juiste adres voor een openhaard specialist. Plaats je klus op Kluskenner.nl en ontdek welke vakmannen/vrouwen in de buurt jouw klus uit kunnen voeren. In heel Nederland hebben we ervaren en erkende openhaard specialisten die je graag adviseren en een vrijblijvende offerte willen uitbrengen. Het inhuren van een openhaard specialist is binnen handbereik via Kluskenner. Vul vrijblijvend ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur meerdere voorstellen van openhaard specialisten in jouw regio.

Openhaard specialist kosten

De kosten omtrent een openhaard variëren uiteraard van het soort dienst dat je nodig hebt. Wil je een openhaard laten plaatsen? In dat geval kijk je naar de kosten van de haard, evenals de installatiekosten. Vaak ligt het totaal in dit geval tussen de €1.500 en €3.500. Gaat het echter alleen om de inspectie van het rookgaskanaal ben je vaak al voor zo’n €150 klaar. Ook kunnen openhaard specialisten een nieuwe voering aanbrengen in het bestaande rookgaskanaal, deze kosten liggen veelal rond de €2.000. Ook kan je een compleet nieuw gaskanaal laten plaatsen voor €2.000 tot €3.500.

Gemiddelde prijzen €1.000 - €3.500 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €1.000 Gemiddeld: €1.998 Maximaal: €3.500
Minimaal Maximaal

Waarop letten bij het inhuren van een openhaard specialist?

Een openhaard plaatsen, repareren of onderhouden is een opgave die vraagt om specialistische kennis. Wanneer je een openhaard specialist inschakelt wil je er dan ook zeker van zijn dat je te maken hebt met een vaardige vakman/vrouw. Naast het lezen van recensies zijn er ook enkele certificeringen waarmee je kunt toetsen of een vakman/vrouw over de benodigde competenties en vaardigheden beschikt:

 • Stichting EVIS: bedrijven met deze certificering zijn erkend voor het installeren van alle soorten sfeerverwarming
 • DE-certificering: dit geeft aan dat de vakman/vrouw een door de overheid geaccrediteerde vakopleiding heeft afgerond en daarom hout-gestookte haarden, kachels en ketels mag installeren
 • Erkend leerbedrijf: dit certificaat geeft aan dat het bedrijf gecertificeerd is voor de opleiding van installateurs

De voordelen van een openhaard specialist

Kiezen voor een aangesloten vakman/vrouw bij Kluskenner voor je openhaard kent vele voordelen:

 • Vakkundig werk
 • Persoonlijk advies
 • Een veilige installatie
 • Je hoeft geen gereedschap te huren of te kopen
 • Garantie op de geleverde werkzaamheden

Zo weet je zeker dat jouw klus op de juiste manier aangepakt wordt en je zorgeloos en snel kunt genieten van jouw wooncomfort. Wacht niet langer en leg je klus aan de aangesloten openhaard specialisten voor.

Voor welke projecten een openhaard specialist inhuren?

Je kunt een openhaard specialist inschakelen voor de volgende werkzaamheden:

 • Het laten plaatsen van een openhaard
 • Het laten repareren van een openhaard
 • Het laten inspecteren van het rookgaskanaal
 • Het laten plaatsen van een nieuw rookgaskanaal
 • Het verwijderen van een openhaard

Wat je wensen voor een openhaard ook zijn, via Kluskenner kom je direct in contact met een geschikte openhaard specialist in jouw regio.

Openhaard offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus