Terug

De beste stratenmaken
in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Stratenmaker inhuren

Stratenmakers zijn specialisten met een belangrijke taak in het onderhoud van paden en bestrating. Ze werken aan het onderhoud en de aanleg van opritten, stoepen, paden, parkeerplaatsen, terrassen en andere bestrating. Een stratenmaker heeft de kennis en ervaring om effectief en duurzaam te werken. Als je op zoek bent naar iemand om je straten en paden te bouwen en te onderhouden, kom je bij een stratenmaker uit.

Het vinden van een stratenmaker voor jouw klus kan best een opgave zijn, helemaal als je het liefst wilt vergelijken. De zoektocht naar een deskundige stratenmaker wordt gemakkelijk dankzij Kluskenner: wanneer je hieronder het klusformulier invult met je gegevens en de beschrijving van je klus, ontvang je gratis en binnen 24 uur offertes van stratenmakers uit jouw regio. Zo kun je gemakkelijk stratenmakers vergelijken en de stratenmaker kiezen die het beste past bij jouw klus

Wat kost een stratenmaker?

Veel mensen willen weten hoeveel een stratenmaker kost voor een bepaald project. De prijs voor een stratenmaker is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type project, de kwaliteit van de materialen en de ervaring en de kundigheid van de stratenmaker. Als je op zoek bent naar een stratenmaker voor jouw project, is het belangrijk om de verschillende factoren te begrijpen die de prijs beïnvloeden.

De eerste factor die de kosten van een stratenmaker beïnvloedt, is het type project. Als je bijvoorbeeld een klein reparatieproject hebt, zoals het vervangen van een paar tegels of het verwijderen van een bestaand deel van je tuinpad of oprit, zal de prijs van de stratenmaker lager zijn dan de kosten voor een groter project, zoals het bouwen van een nieuwe oprit of een compleet nieuw terras. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt voor het project te overwegen. Materialen van hoge kwaliteit, zoals asfalt, zullen meer kosten dan goedkopere materialen, zoals grind.

Ten tweede is de ervaring en de kundigheid van de stratenmaker die je inhuurt ook van invloed op de prijs. Stratenmakers met meer ervaring en kennis zullen meer kosten dan stratenmakers met minder ervaring. Als je op zoek bent naar een professionele stratenmaker, is het dus belangrijk om naar hun ervaring te kijken. Een stratenmaker met meer ervaring en kennis zal waarschijnlijk beter in staat zijn om jouw project te voltooien binnen de gestelde tijd en met een hogere kwaliteit.

De kosten voor een stratenmaker verschillen ook per locatie. Stratenmakers in grote steden zullen doorgaans meer kosten dan stratenmakers in minder bevolkte gebieden. De kosten voor het huren van een stratenmaker in een stad met meer verkeer of drukkere straten zullen ook hoger zijn dan in een rustigere omgeving.

Tot slot is het belangrijk om te overwegen hoeveel tijd het project zal kosten. Een stratenmaker berekent vaak diens tarieven op basis van de hoeveelheid tijd die die nodig heeft om het project te voltooien. Hoe langer het project duurt, hoe meer het zal kosten. Als je een project hebt dat snel moet worden voltooid, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een stratenmaker inhuurt met voldoende ervaring om het project binnen de gestelde tijd te voltooien.

Gemiddeld betaal je ongeveer 800 euro voor het inhuren van een stratenmaker. Deze prijs is berekend op basis van een minimale prijs (400 euro) en een maximale prijs (2.500 euro). Natuurlijk kan het altijd hoger of lager uitvallen. Vergelijk offertes die je krijgt en ga voor een prijs-kwaliteitverhouding die top is.

Gemiddelde prijzen €400 - €2.500 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €400 Gemiddeld: €800 Maximaal: €2.500
Minimaal Maximaal

Welke keurmerken kan een stratenmaker bezitten?

Stratenmakers zijn professionals die ervoor zorgen dat straten en trottoirs er mooi uitzien en veilig zijn. Vanaf de jaren 80 zijn er steeds meer keurmerken in omloop om de kwaliteit aan te tonen van stratenmakers. Een keurmerk is een belangrijk bewijs van kwaliteit dat een garantie biedt voor een goede service. De verschillende keurmerken zijn onder andere Erkend Ambachtelijk Ondernemer, kwaliteitskeurmerk van De Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland en het keurmerk van De Vereniging Modern Straatwerk.

Het Erkend Ambachtelijk Ondernemer (EAO) keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor stratenmakers. Het EAO keurmerk is ontwikkeld door de Erkende Ambachtslieden Nederland (EAN). Door het keurmerk te verkrijgen, moet een stratenmaker aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. Dit omvat onder andere het hebben van een diploma, een goede reputatie, ervaring en kennis van het vak. Ook moeten stratenmakers die het EAO keurmerk willen verkrijgen een jaarlijkse nascholing volgen om hun kennis up-to-date te houden.

De Kwaliteitskeurmerk van De Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) keurmerk is een keurmerk voor stratenmakers dat specifiek is ontwikkeld voor bedrijven die zich bezig houden met bestratingen. Door het keurmerk te verkrijgen, moeten stratenmakers aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als bij het EAO keurmerk. Ook moeten stratenmakers die het OBN keurmerk willen verkrijgen jaarlijks een kwaliteitscontrole ondergaan om de kwaliteit van hun werk te waarborgen.

Het Keurmerk van De Vereniging Modern Straatwerk (VMS) keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor stratenmakers die modern straatwerk zoals bijvoorbeeld asfalt en beton aanleggen. Door het keurmerk te verkrijgen, moeten stratenmakers aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. Dit omvat onder andere het hebben van een diploma, een goede reputatie, ervaring en kennis van het vak. Ook moeten stratenmakers die het VMS keurmerk willen verkrijgen een jaarlijkse nascholing volgen om hun kennis up-to-date te houden.

Het is belangrijk dat stratenmakers die zich bezig houden met het aanleggen van bestratingen, asfalt en beton, een keurmerk hebben. Keurmerken zoals het Erkend Ambachtelijk Ondernemer, kwaliteitskeurmerk van De Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland en het keurmerk van De Vereniging Modern Straatwerk, waarborgen namelijk een goede kwaliteit van het werk dat geleverd wordt. Door deze keurmerken te verkrijgen, kunnen stratenmakers ook aantonen dat ze aan de kwaliteitseisen voldoen. Dit geeft de opdrachtgever de zekerheid dat het werk op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Welke werkzaamheden kan een stratenmaker nog meer uitvoeren?

Een stratenmaker kan niet vakkundig bestraten. Er zijn verschillende klussen waar je ook een stratenmaker voor kunt inhuren. We hebben hieronder een lijst samengesteld met enkele verschillende klussen waar je ook een stratenmaker voor kunt inhuren.

  • Grondwerken (grond verwijderen, aanvoeren)
  • Beton storten
  • Trottoirs, bestratingen en verhardingen aanleggen
  • Klinkerleggen
  • Drainage aanleggen
  • Parkeerplaatsen aanleggen
  • Verhardingsonderhoud
  • Lantaarnpalen aanleggen

Bestrating offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus