Terug

De beste ventilatie
specialist in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Ventilatie

Goede ventilatie in huis is erg belangrijk voor de luchtkwaliteit, gezondheid en het comfort in huis. Ventilatie voorkomt dat schadelijke stoffen, zoals koolmonoxide, radon, stofdeeltjes en schimmels, zich ophopen in het huis. Bovendien voorkomt het dat er te veel vocht en warmte in je huis blijft staan, wat ook schadelijk kan zijn. U kunt ventilatie invoeren door ramen en deuren te openen of een ventilator te gebruiken. Er zijn ook mechanische ventilatiesystemen zoals warmteterugwininstallaties waarmee lucht naar binnen wordt gezogen en naar buiten wordt geblazen. Deze systemen zijn nuttig als het moeilijk is om ramen en deuren te openen of als er geen goede natuurlijke ventilatie is.

Op zoek naar een ventilatie specialist die ervoor zorgt dat je adequate ventilatie in elke ruimte van je woning hebt? Of wil je je bestaande ventilatie verduurzamen of aanpassen? Dan hebben wij de zoektocht naar een deskundige ventilatie specialist makkelijker gemaakt voor jou. Vul hieronder het klusformulier met jouw kluswens en je gegevens in en ontvang binnen 24 uur gratis offertes van ventilatie specialisten uit jouw regio. Zo kan je gemakkelijk ventilatie specialisten vergelijken zonder van website naar website te moeten navigeren. Vul snel je klus in en ontvang snel offertes van deskundige ventilatie specialisten in jouw omgeving.

Wat kost het laten plaatsen van ventilatie?

Het laten plaatsen van ventilatie in huis is een investering die de meeste mensen waarderen. Ventilatie helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmels. Het zorgt ook voor een betere luchtcirculatie, waardoor het binnenklimaat comfortabeler wordt. De kosten voor het plaatsen van ventilatie in huis kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn onder meer de complexiteit van het installatieproces, het type ventilatiesysteem dat je kiest en de kosten voor het materiaal dat nodig is om het systeem te installeren.

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van ventilatie in huis liggen tussen de €3000 en €6000. Echter, de kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de technische vereisten en het type ventilatiesysteem dat je kiest. Bijvoorbeeld, als je een mechanisch ventilatiesysteem wilt laten installeren, kan de prijs oplopen tot €8000 of meer.

Als je ervoor kiest om een ventilatiesysteem in huis te laten installeren, is het belangrijk dat je een ervaren installateur selecteert. Er zijn verschillende professionals die je kunnen helpen bij het installeren van een ventilatiesysteem. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een ventilatiesysteem te installeren, maar dit kan gepaard gaan met technische uitdagingen.

Naast de kosten voor het installeren van een ventilatiesysteem, moet je ook rekening houden met de kosten voor het onderhouden van het systeem. Bijvoorbeeld het regelmatig vervangen van het filter, de luchtkanalen schoonmaken en het ventilatiesysteem inspecteren. Deze kosten hangen af van het type ventilatiesysteem dat je kiest en het onderhoud dat nodig is om het systeem in goede staat te houden.

Ten slotte moet je ook rekening houden met de kosten van de energie die het ventilatiesysteem verbruikt. Als je een mechanisch ventilatiesysteem heeft, heb je mogelijk meer energie nodig dan als je een passief ventilatiesysteem heeft. Ook hier hangen de kosten af van het type ventilatiesysteem dat je kiest.

In het algemeen is het laten plaatsen van ventilatie in huis een investering die de meeste mensen waarderen. Ventilatie helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmels. Het zorgt ook voor een betere luchtcirculatie, waardoor het binnenklimaat comfortabeler wordt. De kosten voor het laten plaatsen van ventilatie in huis kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren, zoals het type ventilatiesysteem dat je kiest en de kosten voor het materiaal dat nodig is om het systeem te installeren.

Gemiddelde prijzen €3.000 - €6.000 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €3.000 Gemiddeld: €4.250 Maximaal: €6.000
Minimaal Maximaal

Over welke keurmerken kan een ventilatie specialist beschikken?

Ventilatie is een veelvoorkomend onderwerp in de Nederlandse woningbouw, omdat het een cruciaal onderdeel is van een gezonde leefomgeving. Voor woningeigenaren is het van belang om te weten dat hun ventilatiesysteem wordt beheerd door een professioneel die gecertificeerd is door een gerenommeerd keurmerk. Dit zorgt ervoor dat zij zich zeker kunnen voelen dat hun huis voorzien is van een kwalitatief hoogstaand ventilatiesysteem dat aan de geldende normen voldoet. Er zijn verschillende Nederlandse keurmerken waar een ventilatiespecialist aan kan voldoen. Hieronder bespreken we de verschillende keurmerken die een ventilatiespecialist kan behalen.

Het eerste keurmerk dat een ventilatiespecialist kan halen, is het VCA-keurmerk. Het VCA-keurmerk staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een kwaliteitskeurmerk dat stelt dat een bedrijf of persoon voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Om voor het VCA-keurmerk in aanmerking te komen, moet een bedrijf of persoon aan bepaalde regels voldoen zoals het uitvoeren van een risico-inventarisatie, het opstellen van een veiligheidsmanagementplan en het uitvoeren van een inspectie.

Het tweede keurmerk is NVRL-keur (Nederlandse Vereniging voor Regelgeving van Luchttechniek). Het keurmerk garandeert dat de ventilatie-installateur voldoet aan alle vereiste luchttechnische normen. Deze normen omvatten onder andere de luchtverdeling, luchtstroom, luchtkwaliteit en luchtverontreiniging. Het keurmerk staat ook garant voor de juiste installatie van ventilatiesystemen, zoals luchtkanalen, luchtventielen, luchtfilters, etc.

Tot slot is er het VLA Ventilatiekeur. Dit is een keurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ventilatie-Adviesbureaus. Het keurmerk garandeert dat de ventilatie-installateur voldoet aan de nieuwste technische vereisten. Hierbij wordt rekening gehouden met de luchtverdeling, luchtstroom, ventilatieopeningen, luchtverontreiniging, etc. Het keurmerk staat ook garant voor het juist installeren en onderhouden van de ventilatie-installatie.

Als we kijken naar de verschillende Nederlandse keurmerken die een ventilatiespecialist kan behalen, zien we dat er verschillende kwaliteitsnormen worden gehanteerd om ervoor te zorgen dat de ventilatiesystemen in Nederlandse woningen veilig en betrouwbaar zijn. Deze keurmerken garanderen dat een ventilatiespecialist voldoet aan de geldende normen en standaarden. Hierdoor kunnen woningeigenaren er zeker van zijn dat hun ventilatiesysteem voldoet aan de vereisten en dat hun woning een gezonde leefomgeving biedt.

Deze werkzaamheden doet een ventilatie specialist nog meer

Ook als een ventilatie specialist al een ventilatiesysteem geïnstalleerd heeft of deze heeft onderhouden, kan je de hulp van deze vakmensen inschakelen. Voor service, reparatie en het vernieuwen van je ventilatie in huis kun je ze altijd inhuren. We hebben hieronder een overzicht gecreëerd met alle werkzaamheden die een ventilatie specialist nog meer kan uitvoeren.

 • Het installeren en onderhouden van ventilatiesystemen
 • Het onderhouden van ventilatoren
 • Het inspecteren, repareren en vervangen van ventilatiesystemen
 • Het installeren van luchtfilters
 • Het uitvoeren van luchtdichtheidstesten
 • Het adviseren over het verbeteren van de ventilatie
 • Het adviseren over energiebesparingen
 • Het ontwerpen van ventilatiesystemen voor nieuwbouw
 • Het werken met geavanceerde ventilatie-instrumenten
 • Het maken van luchtkwaliteitstesten
 • Het controleren van luchtstromen
 • Het installeren en onderhouden van luchtbehandelingskasten
 • Het inspecteren en repareren van luchtverdeelsystemen
 • Het bouwen van ventilatiekanalen

Bestrating offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus