Zonnepanelen reinigen in Barendrecht?

Voor 3% tot 5% beter rendement!

Altijd gratis en vrijblijvend

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen Barendrecht

Vuil op jouw zonnepanelen heeft een nadelig effect op de energie die je opwekt. Niet al het vuil wordt door een regenbui afgespoeld van de zonnepanelen. Vuil, groene aanslag, mos en vogelpoep kunnen vast blijven plakken op de zonnepanelen. Dit vermindert de rendement aanzienlijk. Periodiek jouw zonnepanelen schoonmaken is dan ook een goed idee. Ga je zelf op het dak? Of laat je dit liever over aan een specialist in zonnepanelen reinigen in Barendrecht? Dat laatste is een goed idee, want zonnepanelen liggen vaak op grote hoogte. Dat maakt het een gevaarlijke klus. Ook weet je dan zeker dat het correct gebeurt, zonder dat jouw zonnepanelen beschadigd raken.

Schone zonnepanelen voor een beter rendement

Het ziet er schitterend uit als jouw zonnepanelen stralen in de zon. Het is bovendien nog mooier voor je portemonnee als jouw zonnepanelen schoon zijn. Je hebt flink geïnvesteerd in deze installatie, met het idee dat het jouw maandelijkse energierekening omlaag brengt en er zelfs iets aan kan verdienen. Wanneer echter vuil de zonnecellen bedekt, behaal je een lager rendement dan mogelijk is. Vuile zonnepanelen genereren gemiddeld 3% tot 5% minder stroomopbrengst en dat is zonde. Daarbij kunnen afgedekte zonnecellen ervoor zorgen dat andere zonnecellen oververhit raken. Er ontstaan zogenaamde ‘hotspots’, die blijvende schade kunnen veroorzaken. Door hier een beroep te doen op een vakman voor het reinigen van jouw zonnepanelen in Barendrecht voorkom je deze problemen.

Geniet van vele voordelen

Dankzij ons uitgebreid netwerk aan specialisten in zonnepanelen door heel Nederland, vindt je hier ook snel een professional voor het reinigen van zonnepanelen in Barendrecht. Je bent verzekerd van vakmensen die bewezen kwaliteit en een uitstekende service leveren. Geniet van de volgende voordelen:

  • Snel een goed reinigingsbedrijf vinden in jouw regio
  • Specialisten in het reinigen van zonnepanelen
  • Kosteloze en vrijblijvende offerte
  • Snelle en vriendelijke service
  • Veilige en professionele werkwijze

Door hier een beroep te doen op een professioneel reinigingsbedrijf hoeft je zelf geen risico te lopen en het dak op te klimmen. De vakman die is aangesloten bij De Kluskenner in Barendrecht beschikt over alle benodigde materialen om jouw zonnepanelen te reinigen zonder deze te beschadigen. Een bijkomend voordeel is dat jouw zonnepanelen, dakgoten en dakpannen tijdens het schoonmaken meteen geïnspecteerd worden en eventuele problemen vroegtijdig opgemerkt worden.

Tarieven zonnepanelen reinigen Barendrecht

Hoewel zonnepanelen zeer onderhoudsvriendelijk zijn, is het wel belangrijk om ze periodiek schoon te maken. Dat hoeft niet elke week of elke maand, maar het is wel een goed idee om ze jaarlijks eens onder handen te nemen voor een zo optimaal mogelijk rendement. Bijkomend voordeel is dat het laten reinigen van zonnepanelen door een professional betaalbaar is en al vanaf ongeveer € 50,- kan. Zeker als je bedenkt dat je rendement misloopt als jouw zonnepanelen vuil zijn.

Wil je weten wat zonnepanelen reinigen in Barendrecht bij jouw thuis kost? Plaats dan je klus via ons aanvraagformulier. Geef hierin ook aan om hoeveel zonnepanelen het gaat. Zo krijg je, vaak binnen 48 uur, een offerte op maat. Is de offerte akkoord? Dan plan je zelf direct een afspraak in met het reinigingsbedrijf in Barendrecht. Zo geniet je binnenkort ook weer van schone zonnepanelen en een beter rendement!

Tips bij zelf zonnepanelen schoonmaken

Zijn jouw zonnepanelen goed bereikbaar en overweeg je deze zelf te reinigen? Dan is het verstandig om dit altijd te doen met een zachte borstel en zachte doek. Voor een optimaal resultaat gebruik je lauwwarm water dat kalkvrij is. Ga nooit met een hogedrukspuit jouw zonnepanelen schoonmaken!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Waarmee zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf in Aalten werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.

Is zonnepanelen reinigen noodzakelijk?

Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!

Wat kost zonnepanelen schoonmaken?

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht.

Voor een exacte prijs vraagt je hier een offerte op maat aan.

Zoek binnen enkele minuten dé
kenner voor de klus.

1

Plaats je klus

Je klus plaatst je binnen 1 minuut via ons aanvraagformulier.

2

Vergelijk de offertes

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van klussers in je regio.

3

Kies de beste deal

Kies de beste klusser op basis van kwaliteit, prijs en referenties

Offertes aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.