Terug

De beste zonnepanelen
reiniger in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Zonnepanelen reiniger inhuren

Een zonnepanelen reiniger is iemand die zonnepanelen schoonmaakt. Ze gebruiken een speciale techniek om stof, vuil en algen van de panelen te verwijderen om zo de prestaties van de panelen te verbeteren. Ze kunnen ook andere onderhoudsactiviteiten uitvoeren, zoals het vervangen van losse of beschadigde panelen, het inspecteren van bedrading of het controleren op schade of corrosie. Wil je een zonnepanelen reiniger inschakelen? Zoek niet verder dan Kluskenner. Door heel Nederland hebben wij aangesloten professionals, klaar om jou een offerte te sturen voor je klus. Vul je postcode in, plaats je klus en wij doen de rest! Binnen de kortste keren kun jij een vakman/vrouw selecteren voor jouw opdracht.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Waarmee zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.

Is zonnepanelen reinigen noodzakelijk?

Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!

Wat kost zonnepanelen schoonmaken?

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht.

Voor een exacte prijs vraagt je hier een offerte op maat aan.

Zonnepanelen reiniger kosten

Door je zonnepanelen te laten reinigen haal je meer rendement, zien ze er mooier uit (en daarmee het hele dak) en duurt het langer voordat ze opnieuw vuil worden. Wist je dat vuile panelen tot 25% slechter presteren dan schone panelen? Het laten reinigen van je zonnepanelen is dan ook een klus die goed moet gebeuren. Benieuwd welke kosten je kunt verwachten als je deze klus uitbesteedt aan een professional? Gemiddeld kost het schoonmaken van zonnepanelen tussen de €80 en €150 euro. Deze prijs wordt met name beïnvloedt door het type woning en het aantal panelen. Zo zal een woning met één etage goedkoper zijn dan een woning met meerdere etages. Uiteraard zal het ook duurder worden naarmate het aantal te reinigen panelen toeneemt.

Gemiddeld uurtarief €52 - €80 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €52 Gemiddeld: €66 Maximaal: €80
Minimaal Maximaal

Waarop letten bij het inhuren van een zonnepanelen reiniger?

Wil je een zonnepanelen reiniger inhuren via Kluskenner maar wil je zeker weten dat je met een competente vakman/vrouw te maken hebt? Er zijn in dat geval verschillende dingen die je kunt doen:

 • Kies voor een gerenommeerd bedrijf met een goede reputatie.
 • Vraag naar de werkwijze en methoden om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen schoon en effectief worden gereinigd.
 • Vraag of de zonnepanelen reiniger een professionele aansprakelijkheidsverzekering heeft
 • Vraag naar de garanties die ze bieden.

Natuurlijk is het ook altijd een goed idee om de recensies te lezen over de betreffende vakman en het eerdere werk te beoordelen op kwaliteit.

De voordelen van een zonnepanelen reiniger

Door een zonnepanelen reiniger in te schakelen kun je profiteren van verschillende voordelen:

 • Verhoog het rendement van de panelen door het verwijderen van vuil, stof en andere verontreinigingen.
 • Verleng de levensduur van de panelen door het verminderen van schade door corrosie.
 • Verminder stroomuitval en verlies van vermogen door het verwijderen van vuil dat het contact met de panelen blokkeert.
 • Vermindert de onderhoudskosten door het verwijderen van vuil dat anders zou kunnen leiden tot kostbare reparaties.

Door een vakman/vrouw in te huren via Kluskenner kun je er van uit gaan dat je zonnepanelen vakkundig zullen worden gereinigd. Wacht niet langer en leg je klus aan de aangesloten zonnepanelen reinigers voor.

Waarom een zonnepanelen reiniger inhuren?

Door je zonnepanelen goed te onderhouden zullen ze optimaal renderen. Dit zorgt ervoor dat je deze investering op termijn dubbel en dwars terug zult verdienen. Een zonnepanelenreiniger kan ervoor zorgen dat je zonnepanelen voor de volle 100% aan potentiële energie zullen opwekken. Daarnaast kunnen ze de vorming van toekomstig vuil sterk helpen af te remmen en controleren ze punten die ooit wellicht voor reparatiekosten kunnen zorgen. Door hier tijdig bij te zijn voorkom je deze kosten. Kortom, wil je het reinigen van je zonnepanelen uitbesteden? Via Kluskenner kom je direct in contact met een geschikte zonnepanelen reiniger in jouw regio.

Zelf zonnepanelen reinigen of uitbesteden?

Het reinigen van zonnepanelen is geen moeilijke klus, maar wel een gevaarlijke doordat je op hoogte moet werken. Het advies is dan ook om niet zelf het dak op te gaan om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Deskundige zonnepanelen reinigers kunnen deze klus voor jou uit handen nemen. Veelal werken de vakmannen met een uitschuifbare telescoopsteel en/of telescoopbortsel om de zonnepanelen grondig en veilig te kunnen reinigen.

Toch zelf zonnepanelen reinigen? Let hier op!

Als je toch zelf jouw zonnepanelen gaat reinigen, let hier dan op: Controleer jouw zonnepanelen meerdere keren per jaar, schakel het stroomsysteem tijdelijk uit voordat je gaat reinigen, gebruik altijd een zachte doek of zachte borstel om beschadigingen te voorkomen, gebruik nooit een hogedrukspuit en gebruik osmosewater om zo kalkstrepen te voorkomen.

 • Controleer uw zonnepanelen meerdere keren per jaar.
 • Voordat u gaat reinigen schakelt u het stroomsysteem tijdelijk uit.
 • Gebruik altijd een zachte doek of zachte borstel om beschadigingen te voorkomen.
 • Gebruik nooit een hogedrukspuit.

Voor een optimaal rendement adviseren wij om minimaal één keer per jaar jouw zonnepanelen te reinigen. Woont je in een bosrijke omgeving, dan is twee keer per jaar reinigen ons advies. Het belangrijke is dat jij zelf meerdere keren per jaar even een blik werpt op jouw zonnepanelen. Zit er hardnekkig veel vuil op, zoals vogelpoep en zand? Dan is het een goed moment voor een schoonmaakbeurt.

Zonnepanelen reinigen offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Plaats je klus