De beste keukenmonteur
in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Keukenmonteur inhuren

Wil je een nieuwe keuken waar je naar hartenlust in kunt koken? Of is je keuken verouderd en drastisch aan vernieuwing toe? Wat je reden ook is, een nieuwe keuken kan je woongenot sterk verbeteren. Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken hoort natuurlijk ook de installatie ervan. En dat zorgt voor een belangrijke taak: een vakkundige keukenmonteur vinden die je keuken professioneel installeert. Maar hoeveel kost een keukenmonteur en waar vind je een die betaalbaar, betrouwbaar en ook vakkundig is?

Die zoektocht hebben wij makkelijker voor je gemaakt. Wanneer je het formulier hieronder invult met jouw klus, ontvang je gratis binnen 24 uur reacties en offertes van keukenmonteurs in jouw regio. Zo kun je gemakkelijk keukenmonteurs bekijken en vergelijken om er een te vinden die bij jou en jouw klus past. Zo bespaar je tijd, geld en een boel stress.

Wat kost een keukenmonteur?

Het verbouwen of nieuw plaatsen van een keuken is een aardige investering. Daar komen nog de kosten bij van een keukenmonteur die alles op maat maakt en installeert. Hoeveel een keukenmonteur kost, kan verschillen per monteur. Zo hanteert de ene keukenmonteur een uurtarief, waarbij de ander een totaaltarief rekent. Kies het tarief dat je zelf prettig vindt en spreek dit met de keukenmonteur af, zodat er door beide partijen wordt begrepen wat de verwachtingen zijn.

De prijzen van een keukenmonteur kunnen verschillen, maar de gemiddelde prijs zit ongeveer tussen de 350 euro en de 3.000 euro. Je komt in dit geval uit op een gemiddelde prijs van 1.400 euro. Hoeveel je betaalt, hangt uiteraard af van de hoeveelheid werk je keuken een keukenmonteur gaat kosten, en welke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Dit is dan ook de reden dat de bedragen behoorlijk kunnen wisselen.

Gemiddelde prijzen €350 - €3.000 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €350 Gemiddeld: €1.400 Maximaal: €3.000
Minimaal Maximaal

Keukenmonteur keurmerken

Als je een keukenmonteur wilt inhuren, is het belangrijk om te weten welke keurmerken hij of zij moet hebben. Keurmerken zijn er om je te garanderen dat je met een deskundige monteur te maken hebt die is opgeleid om goede kwaliteit te leveren. Er zijn verschillende keurmerken waar je op kunt letten, waaronder VCA, Gassafe en NEN-EN-ISO 9001.

VCA is een veiligheidskeurmerk dat door bedrijven kan worden verkregen. Het keurmerk is bedoeld om aan te tonen dat een bedrijf voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Deze normen gaan over het vermijden van ongevallen en het beheersen van risico’s. Om het keurmerk te krijgen, moet een bedrijf aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen gaan bijvoorbeeld over het uitvoeren van risico-inventarisatie, het opstellen van veiligheidsplannen, het beheersen van gevaarlijke stoffen en het opleiden van personeel.

Gassafe is een ander keurmerk dat wordt toegekend aan bedrijven die aan de gasveiligheidsnormen voldoen. Het keurmerk staat garant voor het feit dat een bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen voor het werken met gas. Het keurmerk houdt bijvoorbeeld in dat er een gasveiligheidsplan aanwezig is, dat alle installaties jaarlijks worden gecontroleerd en dat er voldoende gecertificeerde monteurs aanwezig zijn.

NEN-EN-ISO 9001 is een kwaliteitsmanagementnorm die door bedrijven kan worden gehanteerd om te voldoen aan de internationale kwaliteitseisen. Het keurmerk is bedoeld om ervoor te zorgen dat een bedrijf voldoet aan de kwaliteitseisen van zijn klanten. Om het keurmerk te krijgen, moet een bedrijf voldoen aan een aantal eisen, waaronder het opstellen van kwaliteitsplannen, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het opleiden van personeel.

Als je een keukenmonteur gaat inhuren, is het belangrijk om te controleren of hij of zij de juiste keurmerken heeft. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat je met een deskundige monteur te maken hebt die aan de veiligheids- en kwaliteitseisen voldoet.

Wat doet een keukenmonteur allemaal?

Dat je gloednieuwe keuken geïnstalleerd kan worden door een keukenmonteur weet je waarschijnlijk al wel. Maar dat is niet het enige wat een keukenmonteur doet. Er zijn verschillende werkzaamheden die een keukenmonteur voor je kan doen als je een klus voor in je keuken hebt. We hebben hieronder enkele voorbeelden van werkzaamheden op een rij gezet.

  • Montage van keukens
  • Installeren van apparaten zoals ovens, koelkasten, afzuigkappen en kookplaten
  • Verwijderen en vervangen van oude apparatuur
  • Aansluiten van elektrische aansluitingen en waterleidingen
  • Vastzetten van keukenkasten en keukengerei
  • Afwerking van alle afwerkingen, zoals plaatsen van deuren en laden
  • Uitvoeren van laatste inspecties en testen voor een veilig gebruik van de keuken

Keuken offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus