De beste vloeren
specialist in je regio

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Klanten

Plaats je klus, ontvang tot 4 offertes Vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio

Plaats je klus

Vloeren specialist inhuren

Toe aan een nieuwe vloer die je interieur er frisser uit laat zien? Of krijg je binnenkort de sleutels van je nieuwe woning, maar zie je er tegenop om zelf je vloer te moeten leggen? Dan is het een topidee om een vloeren specialist deze klus op te laten pakken. Of je nou een tegelvloer, een laminaatvloer of iets anders wilt: een vloeren specialist weet precies hoe die dit vakbekwaam voor jou doet.
Op zoek naar een vloeren specialist? Vul hieronder je gegevens in het klusformulier in en ontvang gratis binnen 24 uur offertes van vloeren specialisten in jouw regio. Zo kun je makkelijk vergelijken welke vloeren specialist het beste bij jou en je budget past.

Wat betaal je om je vloeren te laten leggen?

Een belangrijke vraag: als je je vloeren gaat laten leggen door een vloeren specialist, waar moet je dan aan denken qua prijs? Een vloer op zichzelf kan al prijzig worden, dus is het belangrijk om te weten wat je daar nog bovenop moet betalen om dit door iemand te laten doen. Door een offerte op te vragen kan je natuurlijk een prijsindicatie krijgen, maar waar moet je rekening mee houden?

Er zijn veel vloer specialisten die rekenen met een prijs per vierkante meter, of met een totaaltarief. In deze tabel hebben wij ervoor gekozen om je het uurtarief te laten zien, omdat steeds meer vloer specialisten voor deze methode kiezen. Gemiddeld betaal je per uur ongeveer 50 euro voor het leggen van een vloer. Zoals met veel klussen zijn er ook uitschieters naar boven en naar onder. Zo kan het zijn dat je minimaal 25 euro per uur betaalt, en maximaal 140 euro per uur.

Gemiddeld uurtarief €25 - €140 Bespaar gem. 10% via kluskenner
Minimaal: €25 Gemiddeld: €50 Maximaal: €140
Minimaal Maximaal

Keurmerken voor het leggen van vloeren

De vloerenlegger is een vakkundig iemand die verantwoordelijk is voor het leggen van vloeren. Vloerenleggers kunnen een aantal keurmerken behalen die aangeven dat ze gekwalificeerd zijn om vloeren te leggen. Deze keurmerken zijn belangrijk voor zowel de klant als de vloerenlegger.

Het eerste keurmerk dat vloerenleggers kunnen behalen is het VCA. Dit keurmerk staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om aannemers te helpen bij het veilig en verantwoord uitvoeren van hun werkzaamheden. Het keurmerk is bedoeld om de klant te helpen bij het maken van een bewuste keuze voor een vloerenlegger, omdat het keurmerk aangeeft dat de vloerenlegger voldoet aan de veiligheidseisen.

Het tweede keurmerk is het Nederlandse Kwaliteitskeurmerk Vloerenleggers (NKV). Het NKV keurmerk garandeert dat een vloerenlegger voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor het leggen van vloeren. Het keurmerk wordt uitgegeven door een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de kwaliteit van het werk dat door vloerenleggers wordt gedaan. Alle door een vloerenlegger geleverde werkzaamheden worden gecontroleerd door het NKV.

Een derde keurmerk is het SKH-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting Kwaliteitsborging Hout (SKH). Met het SKH-keurmerk kunnen vloerenleggers aantonen dat zij voldoen aan de kwaliteitsnormen van het SKH. Deze normen omvatten onder meer een goede kwaliteit van de materialen, de juiste technieken voor het leggen van vloeren en een goede klantenservice.

Als je een vloerenlegger zoekt, is het belangrijk om te controleren of deze de juiste keurmerken heeft. Door deze keurmerken te controleren, kun je er zeker van zijn dat je een vakkundige vloerenlegger krijgt die voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. De keurmerken NKV, SKH en VCA zijn een goede indicatie dat een vloerenlegger voldoet aan deze normen.

Werkzaamheden van een vloeren specialist

Je kunt een vloeren specialist je vloer laten leggen, maar er zijn nog veel meer werkzaamheden waar een vloeren specialist je mee kan helpen. Benieuwd of ze een bepaalde klus voor jou kunnen uitvoeren? We hebben hieronder een samenvatting van werkzaamheden van een vloeren specialist genoteerd, zodat je weet of een vloeren specialist bij jou langs kan komen voor een klus.

 • Vloeren leggen
 • Vloeren vervangen
 • Houten vloeren schuren en afwerken
 • Lamineren en plaatsen van laminaatvloeren
 • Tapijt verwijderen en vervangen
 • Tegels leggen en vervangen
 • Parket repareren en herstellen
 • Onderhoud van vloeren
 • Schoonmaken en onderhouden van vloeren
 • Professionele reiniging van vloerbedekking
 • Vloeronderhoud en -schilderwerk
 • Houten vloeren behandelen met sealers of lakken
 • Herstelling van laminaatvloeren
 • Reparatie van laminaatvloeren
 • Plaatsen van vloerbedekking
 • Plaatsen van vinylvloeren
 • Plaatsen van linoleumvloeren
 • Plaatsen van kurkvloeren
 • Plaatsen van antislipvloeren

Vloeren offertes aanvragen

Vul je postcode in om te beginnen

Plaats je klus