Welke kleur moet ik mijn muren verven?

Het kiezen van de juiste kleur kan een grote impact hebben op de uitstraling in je huis en op wat voor gevoel dit bij iemand oproept. Het is namelijk bewezen dat kleuren een psychologisch effect op je gemoedstoestand hebben. Nu hoef je dit gelukkig niet allemaal uit te pluizen, want dat hebben wij al voor je gedaan! Lees wat voor effect verschillende kleuren bij iemand op roepen en kies de beste kleur die bij jou past!

Rood

Een van de meest levendige kleuren die je kan kiezen om je muur te verven is rood. Het is een ideale kleur voor het scheppen van een gezellige en warme omgeving in elke ruimte. Gebruik echter niet te veel rood, want dan kan het weer te intens overkomen en zelfs leiden tot onrust.

Groen

Met een groene muur kies je voor een harmonieuze uitstraling en krijg je meer evenwicht in de ruimte. Het is niet voor niks dat met deze kleur je dezelfde rust ervaart als wanneer je buiten in de natuur rondloopt. Daarnaast kan je met groen ontzettend veel kanten op; van een hippe lichtgroene kleur tot een donker en warmere dennengroen. Combineer de groene muur met mooie, grote planten om het effect nog meer te versterken!

Roze

Vanuit traditie wordt roze vaak gebruikt voor meisjeskamers, maar we zien de kleur steeds vaker ook in andere ruimtes terug komen. Met een roze muur creëer je namelijk een gevoel van verbondenheid en kalmte. En wie wilt dat nou niet in iedere ruimte! Let wel op; dit geldt namelijk alleen voor de lichte kleuren roze. Fellere kleuren kunnen juist heel intens overkomen als ze te aanwezig zijn. Kies voor een mooie zalmroze verf voor een elegante uitstraling of geef je woonkamer een hippe look met een donkerdere tint roze.

Blauw

Misschien wel de meest gekozen kleur voor werkkamers en slaapkamers! Een blauwe muur geeft namelijk een gevoel van vrijheid, balans en zou helderheid bevorderen. Het kan komen doordat dat blauw de kleur is van lucht en de zee. Wist je dat een blauwe muur ook ervoor kan zorgen dat je je ergens sneller vertrouwd voelt? Niet gek dat het daarom zo een populaire kleur voor de slaapkamer is.

 

Paars

Paars staat voor wijsheid en symboliseert voor velen het spirituele. Kijk er dus zeker niet raar van op als je de kleur tegenkomt in ruimtes waar wordt gemediteerd. Maar het is ook de ideale keuze voor een kamer waarin je je moet concentreren of goed tot rust wilt komt. In combinatie met aardse kleuren, zoals donkergroen, kan je iedere ruimte van een rustige, warme sfeer voorzien.

Oranje

Ben je op zoek naar meer energie in plaats van rust? Dan moet je voor een oranje muur gaan, een kleur dat positief en opwekkend wordt ervaren. Tegelijkertijd is oranje warm en draagt het bij aan een open, gezellige sfeer. Net zoals bij de meeste kleuren geldt hierbij wel dat je het met mate moet gebruiken. Dus in plaats van een hele muur oranje te verven, raden wij je aan om alleen een gedeelte ervan aan te pakken.

Hulp nodig? Schakel een professional in!

Als je je niet comfortabel voelt bij het uitvoeren van deze klus, aarzel dan niet om een professional in te schakelen. Via onze dienstenpagina vind je eenvoudig een ervaren dakdekker die je kan helpen.

Meer handige artikelen lezen over klussen

Om succesvol klussen in en rondom het huis uit te voeren, is het belangrijk om over de nodige kennis te beschikken. Hier bij Kluskenner.nl streven we ernaar waardevol advies te bieden aan onze lezers. Hier kun je informatie vinden over een breed scala aan klussen. We voegen regelmatig nieuwe artikelen toe, zodat je steeds meer klussen zelfstandig kunt aanpakken. Of het nu gaat om eenvoudige klussen of complexere uitdagingen, wij streven ernaar om alles stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uit te leggen.